Desi Tom Cruise s-a dovedit a fi pana acum un bun profitabil pentru Paramount Pictures, parte a gigantului media Viacom, presedintele Sumner M. Redstone, care este si actionar majoritar Viacom Inc., a decis ca starul trebuie sa plateasca pentru "maim
Desi Tom Cruise s-a dovedit a fi pana acum un bun profitabil pentru Paramount Pictures, parte a gigantului media Viacom, presedintele Sumner M. Redstone, care este si actionar majoritar Viacom Inc., a decis ca starul trebuie sa plateasca pentru "maimutarelile" necenzurate pe ecran, care includ manifestarile exagerate referitoare la relatia sa cu actrita Katie Holmes si popularizarea sufocanta a convingerilor sale religioase. Comportamentul lui Cruise a costat 150 de milioane de dolari, pierderi calculate in urma pierderilor de box-office pentru "Misiune: Imposibila III", film care se afla in plina promovare atunci cand Tom Cruise s-a decis sa-si manifeste public dragostea pentru mama primului sau copil natural si pentru scientologie.
Astfel, compania a anuntat la inceputul saptamanii decizia de a rezilia contractul cu Tom Cruise dupa 14 ani de colaborare fructuoasa in care Paramount a incasat de pe urma sa nu mai putin de 2,5 miliarde de dolari, dupa cum sustine publicatia on-line, femalefirst.
Paula Wagner, partenera de productie a lui Cruise, neaga insa, conform sursei citate, ca acestea ar fi fost motivele "despartirii".
Wagner sustine ca atat ea cat si Tom Cruise au refuzat sa semneze acordul de prelungire a contractului pentru ca nu le-au fost respectate conditiile. "Pur si simplu am intrerupt negocierile. Nu inteleg de ce. Trebuie sa-ti respecti artistii", a declarat partenera lui Cruise adaugand ca este cu atat mai nedumerita cu cat povestea a luat o turnura neasteptata.
Se pare ca Wagner si Cruise nu au mai fost interesati sa continue colaborarea cu Paramount pentru ca cei doi si-au manifestat intentia de a infiinta o companie de productie independenta cu 100 de milioane de dolari, bani obtinuti din speculatiile la bursa.
Surse din industria cinematografica americana cred ca exista si alte motive pentru a justifica aceasta concediere. De fapt, ea este un semn clar ca a inceput declinul carierei lui Cruise, precizeaza Mediafax.
Tom Cruise, 44 de ani, face parte dintr-un mic grup de staruri care sunt incluse inca in "elita". Vedete precum Tom Cruise sau Tom Hanks inca sunt foarte cautate.
"Daca-l vrei pe Tom Hanks intr-un film, trebuie sa platesti pretul pe care il cere. Ori il vrei pe el in film si platesti cat cere, ori angajezi pe altcineva", a spus producatorul Jerry Bruckheimer ("Piratii din Caraibe: Cufarul Omului Mort").
David Thomson, istoric de film, crede ca Tom Cruise are probleme in cariera din cauza varstei si a faptului ca si-a pierdut sarmul de tinerel pe care il emana pe ecran. Dupa concedierea lui Cruise, Viacom poate angaja staruri mai tinere, cu pretentii salariale mai mici. "Misiune: Imposibila III a avut rezultate mult mai slabe decat primele doua filme ale seriei. Cred ca Paramount a judecat asta ca un semn al declinului sarmului lui Cruise", a mai spus Thomson.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.