Ilie Botos a fost reactivat ca general de brigada cu o stea, ieri, prin decret prezidential, la propunerea ministrului Apararii Nationale, Teodor Atanasiu, "in vederea numirii lui in functia de sef al Serviciului de Urmarire Penala la Sectia Parchete
Ilie Botos a fost reactivat ca general de brigada cu o stea, ieri, prin decret prezidential, la propunerea ministrului Apararii Nationale, Teodor Atanasiu, "in vederea numirii lui in functia de sef al Serviciului de Urmarire Penala la Sectia Parchetelor Militare din Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie". Numirea in functia de sef al unui serviciu din cadrul Parchetelor Militare, revine insa Consiliului Superior al Magistraturii, in urma propunerii procurorului general al Romaniei, la recomandarea sefului Parchetelor Militare. Concret, in acest proces de punere in functie sunt implicate doar partile amintite, ministrul Justitiei, cel al Apararii Nationale sau presedintele Romaniei neavand nici un fel de atributie. Ilie Botos si-a dat demisia din functia de procuror general al Romaniei la data de 21 iulie, ca urmare a scandalului provocat de disparitia lui Omar Hayssam, in speta a criticilor aduse de ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, la adresa modului in care a fost instrumentat dosarul acestuia. Generalul magistrat Ilie Botos a fost trecut in rezerva inainte de numirea ca procuror general al Romaniei, el preluand aceasta functie in septembrie 2003. Printre dosarele solutionate de acesta s-au numarat cele legate de Revolutia din '89, precum si cele referitoare la crime ale fostei Securitati.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.