Marfa de un milion de dolari neinregistrata in evidentele contabile. Aceasta este afacerea pusa la cale de doi afaceristi din Timisoara, cu ocazia derularii a 21 de importuri din Ungaria.
In urma verificarilor desfasurate, ofiterii Serviciulu

Marfa de un milion de dolari neinregistrata in evidentele contabile. Aceasta este afacerea pusa la cale de doi afaceristi din Timisoara, cu ocazia derularii a 21 de importuri din Ungaria.
In urma verificarilor desfasurate, ofiterii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Timis, cu avizul procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara, au dispus inceperea urmaririi penale impotriva lui Marian Florin P. si a lui Adrian Vasile Scrieciu A., ambii in varsta de 29 de ani. Anchetatorii spun ca cei doi se fac vinovati de evaziune fiscala si incalcarea Legii contabilitatii, cu ocazia derularii unor contracte comerciale. Potrivit politistilor, cei doi, asociati si administratori la SC "P.K. Digital" SRL nu au inregistrat in contabilitatea firmei toate veniturile obtinute.
In sarcina celor doi invinuiti s-a retinut ca in cursul anului 2004 nu au evidentiat in documentele societatii tot profitul obtinut din comercializarea sistemelor si componentelor de calculator importate din Ungaria si care valoreaza un milion de dolari.
Politistii au descoperit ca marfa a fost introdusa in tara printr-o firma paravan, SC "Criall Group"SRL, firma care a folosit cu ocazia importurilor, facturi externe de la furnizori din Ungaria mult diminuate.
Prin vizualizarea datelor existente in memoriile calculatoarelor, spun anchetatorii, se reflecta neinregistrarea in contabilitate a sumei de aproximativ un milion de dolari.
Politistii fac in continuare verificari pentru documentarea si probarea intregii activitati infractionale a celor doi. Verificari au fost declansate si in strainatate, la sediul firmei de unde au fost procurate marfurile.
Politistii asteapta in prezent rezultatele expertizei contabile care va stabili cu exactitate paguba produsa statului roman prin neplata texelor si impozitelor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.