Producatorul ceh de automobile Skoda si-a trasat planurile pentru lansarea primului sau CUV din istoria companiei.

Pentru Salonul Auto de la Paris, care va incepe luna viitoare, Skoda a anuntat ca va prezenta un Crossover Utility Vehi
Producatorul ceh de automobile Skoda si-a trasat planurile pentru lansarea primului sau CUV din istoria companiei.

Pentru Salonul Auto de la Paris, care va incepe luna viitoare, Skoda a anuntat ca va prezenta un Crossover Utility Vehicle (CUV), apropiat de dimseniunile unui SUV compact, bazat pe actualul break Octavia Tour.

Denumit Scout, noul model va fi cu 1,6 centimetri mai inalt decit versiunea break cu tractiune integrala Octavia Combi 4X4 si cu 4 centimetri mai inalt decit versiunea break cu tractiune fata. In ceea ce priveste designul, Octavia Scout va arata ca un SUV, dar de dimensiuni mai mici, apartenenta la acest segment fiind subliniata prin montarea unor parasocuri de culoare neagra, bandourile si pragurile laterale, precum si jantele de 17 inch. Potrivit informatiilor preliminare, viitorul model va fi echipat cu un propulsor diesel de 2 litri, care va genera 140 de cai-putere. Din paleta de motorizari, potentialii clienti vor putea opta si pentru un motor pe benzina de 2 litri, a carui putere este de 150 de cai. Producatorul ceh nu a facut publice preturile pe care le va percepe pentru achizitionarea modelului Scout. Oficialii Skoda au precizat insa ca, in privinta lansarii, noul CUV va fi disponibil spre vinzare pe pietele europene in prima jumatate a anului viitor.

Vinzari in crestere

La sfirsitul perioadei ianuarie-iulie 2006, Skoda a comercializat in Romania 10.784 de unitati, consemnind o crestere de 35,9%. Numai in luna iulie, peste 1.920 de clienti au optat pentru achizitionarea unui autoturism al marcii cehe, ceea ce se traduce printr-un plus al numarului de clienti de 8,9% comparativ cu iulie 2005. In topul vinzarilor pe marci de import, Skoda ocupa in continuare pozitia secunda, cu 1.000 de unitati mai putin decit liderul Renault. In clasamentul celor mai bine vindute zece modele pe piata din Romania, constructorul ceh ocupa trei locuri. Astfel, la sfirsitul primelor sapte luni din acest an, Octavia Tour ocupa pozitia a doua in topul modelelor de import preferate de romani, cu 3.810 unitati comercializate, dar cu mai putin de jumatate din vinzarile inregistrate de Renault Clio. Fabia s-a clasat pe pozitia a patra, cu vinzari de 3.514 unitati, iar modelul Octavia in varianta berlina si-a gasit 3.058 de cumparatori, ocupind locul al cincilea in topul celor mai de succes zece modele de import.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.