In 22 de judete, proba de limba romana de la a doua sesiune a examenului de bacalaureat a avut o promovabilitate de 100%.

La proba orala de limba si literatura romana, din cea de-a doua sesiune a bacalaureatului, au participat peste
In 22 de judete, proba de limba romana de la a doua sesiune a examenului de bacalaureat a avut o promovabilitate de 100%.

La proba orala de limba si literatura romana, din cea de-a doua sesiune a bacalaureatului, au participat peste 17.000 de candidati, dintre care au fost admisi aproape 99%, la fel ca si in prima sesiune a examenului, din 26 si 27 iunie, cind au promovat 99,6% dintre candidati. Datele centralizate la Ministerul Educatiei arata ca in 22 de judete bacalaureatul a fost promovat de toti candidatii, si anume in judetele Alba, Arges, Bistrita-Nasaud, Botosani, Braila, Buzau, Caras-Severin, Calarasi, Constanta, Covasna, Dolj, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Iasi, Ialomita, Mehedinti, Neamt, Teleorman, Timis, Vaslui si Vrancea. In sesiunea din vara, au fost doar sapte judete cu o promovabilitate de 100%, judete care si anul acesta si-au pastrat procentajul: Buzau, Constanta, Gorj, Hunedoara, Ialomita, Ilfov si Salaj.

Majoritatea notelor obtinute la bacalaureat au fost cele intre 5 si 7. Doar 2.000 de candidati au luat note de 9 si 10, dintre cei 17.000 de absolventi de liceu care au participat. La aceasta proba au luat parte si candidatii care nu au trecut de examenele din 2003, 2004 si 2005, iar in baza legii acestia isi pot recunoaste probele.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.