"Ceea ce se intampla acum aduce mari daune pentru climatul general din tara si ceea ce vad ca comenteaza foarte multi oameni. (...) Am apreciat eforturile de a da o nota mai echilibrata si mai realista in abordarea problemei, pentru ca altminteri est
"Ceea ce se intampla acum aduce mari daune pentru climatul general din tara si ceea ce vad ca comenteaza foarte multi oameni. (...) Am apreciat eforturile de a da o nota mai echilibrata si mai realista in abordarea problemei, pentru ca altminteri este o incitare si o intrecere socialista, care risca, si au dreptate unii comentatori, ca s-a creat un climat mai prost decat cel din 1990, de suspiciune generala, de neincredere generala, cultivarea urii, incrancenarii, dorinta de razbunare la gramada, care nu ne ajuta in abordarea constructiva a tuturor problemelor, inclusiv aceasta, cum sa spun, aceasta degajare a societatii de o povara grea, este adevarat, care a lasat suspiciuni si acum se realimenteaza suspiciunea generala. Cum spunea domnul Paler, suntem o tara de suspecti. (...) In primul rand toate dosarele Securitatii, toata arhiva Securitatii avea un regim secret. Asta a fost rolul legii cu privire la crearea unui cadru prin care sa asigure accesul oamenilor la propriile dosare, asta este formularea care s-a dat in lege, accesul la propriul dosar. Si ce face este decizia omului respectiv, in legatura cu treaba aceasta. De ce au existat anumite retineri? (...) S-a deschis o <<cutie a Pandorei>> care a creat, si ma rog este firesc, si explica cineva ca s-au facut acuze, ca presa isterizeaza opinia publica prin maniera in care face... Domnule, presa cauta in primul rand sa ofere informatie, este competitia pe piata a diferitelor publicatii sau mijloace media si fiecare cauta sa fie primul care sa ofere informatia. Deci, asa ceva este inevitabil. Deci, inclusiv aceasta nota de isterizare pe care a capatat-o toata aceasta vehiculare si care, pe buna dreptate, creeaza ingrijorari la foarte multi oameni. Am vazut si domnul Paler care si-a exprimat niste ingrijorari motivate in legatura cu acest lucru. Deci, in loc sa fie un proces firesc, necesar, de clarificare, de limpezire pe plan moral a societatii noastre, devine deocamdata un instrument de incrancenare".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.