Pompierii greci au continuat ieri lupta cu flacarile in zona Halkidiki si in Peloponez, unde doua incendii violente au distrus deja cateva mii de hectare de padure si culturi, transmite Mediafax. In peninsula Kassandra din Halkidiki, flacarile se
Pompierii greci au continuat ieri lupta cu flacarile in zona Halkidiki si in Peloponez, unde doua incendii violente au distrus deja cateva mii de hectare de padure si culturi, transmite Mediafax. In peninsula Kassandra din Halkidiki, flacarile se extinsesera ieri pe o distanta de trei kilometri, intr-o regiune greu accesibila, operatiunile de stingere a acestora mobilizand peste 260 de pompieri, doua batalioane de militari si voluntari, dar si 83 de vehicule, opt avioane si trei elicoptere. Incendiul a carbonizat peste 5000 de hectare de padure de pin si culturi, precum si cateva zeci de cladiri, intre care un hotel si un supermarket. In peninsula Mani din sudul Peloponezului si in departamentul Laconia, un incendiu puternic izbucnit luni era pe cale de a fi stins dupa ce a distrus mii de hectare de maslini si de culturi, precum si mai multe locuinte din patru sate. Pompierii au reusit sa controleze un al treilea incendiu, izbucnit marti in Arcadia, centrul Peloponesului, care a afectat sute de hectare de paduri si culturi in muntii Mainalo.
Cetateni romani evacuati
Consulatul Romaniei la Salonic a trimis ieri dimineata un autocar de 49 de locuri la Hanioti, pentru preluarea a circa 20 de romani care-si exprimasera dorinta de a pleca, insa numai 16 dintre acestia au parasit in final statiunea, a declarat consulul Mihaela Porime, citat de Mediafax. Potrivit oficialului roman, este posibil ca unii cetateni romani sa fi plecat marti, cu masinile personale, dar dintre cei care au informat ambasada ca ar dori sa plece, numai cativa intentionau sa revina in tara, multi preferand sa se indrepte catre alte statiuni. Autoritatile elene preconizau stingerea incendiului in cursul dupa-amiezii de ieri, a mai spus consulul Porime, precizand ca focarele sunt localizate departe de statiuni. Conform Ministerului Macedoniei si Traciei, "activitatea turistica poate fi reluata" si nu exista riscuri similare in perioada imediat urmatoare. Autoritatile inca evalueaza pagubele materiale, iar bilantul victimelor nu s-a modificat, singura persoana care si-a pierdut viata fiind un cetatean german, care a murit inecat, in noaptea de luni spre marti. Incendii de padure au izbucnit, luni, in Halkidiki, in patru localitati situate in apropierea Litoralului, pe o raza de circa zece kilometri, statiunile Pefkohori si Polyhronos fiind cele mai afectate, noteaza Mediafax. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.