AC Milan, Liverpool, Valencia, Benfica si Hamburg au fost primele care au trecut, jucind, in urmatoarea faza a Ligii Campionilor.

Bogatii nu si-au lasat neocupate locurile de la masa ce le-a fost rezervata in Liga Campionilor, chiar
AC Milan, Liverpool, Valencia, Benfica si Hamburg au fost primele care au trecut, jucind, in urmatoarea faza a Ligii Campionilor.

Bogatii nu si-au lasat neocupate locurile de la masa ce le-a fost rezervata in Liga Campionilor, chiar daca au dat senzatia ca sint vulnerabili dupa partidele din prima mansa.

Cel mai serios tremurase cistigatoarea din 2005 a trofeului, FC Liverpool, care se desprinsese greu, acasa, de Maccabi Haifa (2-1), insa sansa i-a suris in returul de la Kiev, Peter Crouch deschizind scorul in minutul 54. Israelienii au egalat noua minute mai tirziu, dar rezultatul final a ramas 1-1, astfel ca trupa lui Rafa Benitez s-a calificat in grupe.

Vedeta Pippo

AC Milan, finalista de anul trecut, care a obtinut in extremis biletele pentru Europa, dupa implicarea in scandalul din Il Calcio, s-a impus si pe terenul Stelei Rosii din Belgrad (2-1), dupa ce acum doua saptamini cistigase cu 1-0 pe San Siro. In absenta lui Sevcenko, transferat la Chelsea, si a lui Ronaldo, inca netransferat de la Real Madrid, vedeta rossonerilor a devenit Pippo Inzaghi, care la 33 de ani a marcat al 37-lea sau gol in Liga Campionilor. Valencia, care pierduse cu 0-1 la Salzburg, a intors repede scorul pe Mestalla, minutul 31 gasind-o deja cu 2-0 pe tabela. In finalul meciului, ibericii au mai inscris o data.

Tot marti s-au mai calificat in grupele Ligii Campionilor Benfica Lisabona (1-1 si 3-0 cu Austria Viena) si Hamburg SV (0-0 si 1-1 cu Osasuna).

Cresc incasarile

Batalia pentru trofeu se anunta in acest an mai dura ca oricind, ultimele studii aratind ca invingatoarea finala ar incasa sume uriase. Marirea valorii contractelor de sponsorizare si televizare, sporirea numarului de spectatori, dar si cresterea valorii jucatorilor din lotul cistigatoarei ar duce incasarile pina 100 de milioane de euro, in plus fata de primele oferite de UEFA si de sumele rezultate din reteta competitiei. Primele acordate de forul european echipei care isi adjudeca trofeul pot depasi 40 de milioane de euro.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.