In general, acceptam ca adevarul trebuie sa primeze intotdeauna. In particular, facem ce facem si adevarul umbla cu capul spart. Si pentru aceasta porcarie, de vina sunt, in general, "ceilalti". In particular - "noi" nu avem nici o vina.
In gen
In general, acceptam ca adevarul trebuie sa primeze intotdeauna. In particular, facem ce facem si adevarul umbla cu capul spart. Si pentru aceasta porcarie, de vina sunt, in general, "ceilalti". In particular - "noi" nu avem nici o vina.
In general, am intristat pana si prieteni apropiati scriind prea devreme: "Ma tem ca, in decembrie 1989, romanii au iesit din casa revoltati, au ajuns in strada revolutionari si au intrat in istorie fraieri". In particular, mi se spune ca am dreptate. Nu ma bucur. Nici in general, nici in particular. Preferam sa nu am dreptate.
In general, in 1989 ne-am bucurat ca ar fi avut loc o revolutie. In particular, unii din noi au fost mai sceptici si au vazut in spatele revolutiei mana prea lunga si lacoma a loviturii de palat. Azi, unii se vaita - si in general si in particular - de cum au iesit lucrurile. Altii sunt chiar vinovati de cum au iesit lucrurile. Numai ca "unii" se dau drept "altii", iar altii nu mai stiu cine sunt.
In general, cele intamplate la Targoviste in decembrie 1989 au fost acceptate drept "cel mai frumos cadou de Craciun". In particular, unii au vazut ranjetul insangerat al tiranicidului si nefastele lui urmari. In general, autorii tiranicidului continua sa fie mai mandri de ei insisi, decat de statul de drept. In particular, unul sau altul din ei mai scapa un: "Domne, legal, nelegal, asa a fost sa fie. Acu', asta e".
In general, sustinem ca ne trebuie o institutie care sa ne spuna, in mod credibil, cine si cum a facut politie politica. In particular, definim cum vrem politia politica si am creat o institutie care ne spune doar ce soptesc scurgerile de arhiva bine dirijate. Dirijate de cine? In general, de "unii revolutionari" din decembrie 1989. In particular - de particulari cu mari interese de stat si cumplite insomnii pricinuite de "ratiuni de securitate nationala".
In general, spunem ca Securitatea a fost o pacoste. In particular, unii se indoiesc de acest adevar. In general, nu mai vrem sa stim nimic despre Securitate in vreme ce, in particular, vrem sa vedem tiparit la gazeta cu cine se iubea o victima ori alta a Securitatii. Si de la cine sa aflam noi asta, daca nu de la Securitate? Victima este victimizata inca o data, Securitatea este securizata in continuare.
In general, au inceput sa cada si capetele unor profesori de etica din presa. In particular, faptele lor ne revolta si nu prea. In general, spunem ca vinovatiile lor sunt inacceptabile. In particular, daca lupul cel rau si urat e "de-al nostru", incercam sa-l "rebrand" intr-o Alba ca Zapada violata de Securitate si ramasa insarcinata cu un angajament. Si tot in particular, daca cel ce a lins din strachinile intinse de Securitate e de-al "alorlalti", tipul e un porc.
In general, afirmam ca ne place sa vedem demascat, din chiar interiorul breslei, "jurnalismul de cumetrie". In particular, cand cineva scrie pe aceasta tema chiar despre ziarul la care lucreaza, ii va fi greu de acum inainte printre ai sai. Si in general si in particular.
In general, consideram ca trebuie verificate dosarele celor din presa. In particular, unii formatori de opinie cred ca ziaristii nu trebuie sa intre sub incidenta acestei reguli, fiindca ei sunt persoane private. Pai, daca sunt persoane private, sa stea pe prispa casei personale sau chiar pe tronul privatei particulare si sa fumeze pipa.
In general, consideram ca e bine sa inceapa o campanie de recunoastere a vinovatiilor celor lucrand in presa. In particular, nu ne place ca ideea a venit de la "ailalti". Asa ca, hai sa o sabotam - in general, si hai sa o ridiculizam - in particular.
Din galceava generalului cu particularul castiga mereu colonelul, ca doar nu auzim pe nimeni intreband: "Dar, in colonel, cum stau lucrurile?". Colonelul e imunizat in parlament si securizat in afara lui. In general, mai presus de a fi general, orice particular este (sau are) un cumatru. De o parte ori alta a cumetriei.
In general, e nevoie de paine. In particular, multimea prefera circul. Painea are inca un gust amar. Sub cupola circului miroase imbietor a sange proaspat. Afara se vand bilete: "Intra, neamule, sa vezi adevarul cu trei capete si cinci picioare!"
Intram? Daca da, cu ce ne alegem? Daca nu, ce pierdem?


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.