Fostul secretar de stat PD Ionel Mantog s-a prezentat, ieri, la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) pentru a lua la cunostinta invinuirile care i-au fost aduse in dosarul "Stramutatilor de lux". La iesirea din sediul DNA, Mantog a declarat, conform
Fostul secretar de stat PD Ionel Mantog s-a prezentat, ieri, la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) pentru a lua la cunostinta invinuirile care i-au fost aduse in dosarul "Stramutatilor de lux". La iesirea din sediul DNA, Mantog a declarat, conform NewsIn, ca procurorii anticoruptie i-au prezentat materialul de urmarire penala si ca ancheta in cazul sau s-a finalizat. Fostul secretar de stat se considera o victima si a spus ca "acuzatiile sunt nefondate, chiar foarte nefondate". "Imi voi demonstra nevinovatia in instanta", a mai precizat acesta.
Ionel Mantog, fost secretar de stat pe probleme de minerit in Ministerul Economiei, a fost pus sub invinuire in 28 martie 2006. El este acuzat ca a cumparat o casa ce urma sa fie demolata pentru ca fosta Companie Nationala a Lignitului Oltenia (CNLO) sa-si poata extinde investitiile din judetul Gorj. Demnitarul, in calitate de membru al conducerii CNLO, stia ca acele proprietati expropriate de stat urmau sa fie compensate cu alte case, mult mai mari, amplasate intr-un cartier luxos de la marginea orasului Targu Jiu si care erau construite pe banii unitatilor miniere.
Practic potrivit anchetatorilor anticoruptie, fostul secretar de stat a incalcat articolul 12 din Legea nr. 78/2000, referitor la "folosirea in orice mod direct sau indirect de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii". Infractiunile de care este acuzat Ionel Mantog, prevazute de Legea privind fapte de coruptie, sunt pedepsite cu inchisoare de la unu la cinci ani. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.