Angajamentul semnat la Securitate de Radu Vasile, fost premier in regimul Constantinescu, a fost descoperit in 1999, inainte de adoptarea Legii Ticu, dupa ce seful statului a cerut verificarea dosarelor a zece membri CSAT, a declarat miercuri la Real
Angajamentul semnat la Securitate de Radu Vasile, fost premier in regimul Constantinescu, a fost descoperit in 1999, inainte de adoptarea Legii Ticu, dupa ce seful statului a cerut verificarea dosarelor a zece membri CSAT, a declarat miercuri la Realitatea Tv fostul sef al SRI Costin Georgescu, informeaza NewsIn. "Aici, domnul presedinte Constantinescu a gresit ca timp, ca pozitionare in timp", a afirmat Costin Georgescu. El a precizat ca Emil Constantinescu "a gresit ca timp" pentru ca nu a cerut verificarea dosarului lui Radu Vasile inainte de a-l numi in functie.
Fostul sef al SRI a relatat ca presedintele Constantinescu a propus verificarea membrilor CSAT pentru ca aparusera informatii ca unii dintre ei ar fi fost informatori ai Securitatii, dar verificarea nu s-a facut inainte de numirea lor in functii. Cu ocazia acestor verificari a fost descoperit angajamentul lui Radu Vasile, pe atunci prim-ministru. (A.H.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.