In timp ce Tony Blair trebuie sa decida daca sa permita Romaniei si Bulgariei accesul liber al fortei de munca in UK cand aceste tari vor intra in Uniunea Europeana anul viitor, expertii avertizeaza ca opozantii isi bazeaza argumentele pe ignoranta s
In timp ce Tony Blair trebuie sa decida daca sa permita Romaniei si Bulgariei accesul liber al fortei de munca in UK cand aceste tari vor intra in Uniunea Europeana anul viitor, expertii avertizeaza ca opozantii isi bazeaza argumentele pe ignoranta si prejudiciu.
Acestia afirma ca Marea Britanie s-au confruntat cu o bomba a virusului HIV cand adolescentii romani au navalit asupra serviciilor medicale extinse. Insa, in realitate, sunt 15.850 de romani infectati cu virusul HIV, potrivit ONU. Doua treimi au fost infectate in timp ce au locuit in orfelinate de-a lungul anilor '80. Rata infectarii este de 7%, mai putin decat in UK.
Totodata, opozantii mai sustin ca somajul a fost la cel mai inalt nivel pentru mai mult de sase ani datorita venirii in Marea Britanie a miilor de muncitori din estul Europei. In realitate insa, in timp ce rata somajului a crescut in ultima luna, numarul muncitorilor a crescut cu 42.000 in trei luni, iar intr-un an cu 240.000, ajungand la 28,94 milioane, cea mai mare cifra de cand au inceput inregistrarile record in 1971. Salariile constructorilor britanici, precum si ale altor muncitori care lucreaza manual, au scazut cu 50% cand migrantii din estul Europei au scazut salariile, sunt de parere opozantii.
Rata anuala medie de crestere a salariilor, excluzand primele, a fost insa, in realitate, de 3,9% in iunie 2006, crescand cu 0,1% luna urmatoare, potrivit Independent.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.