Constructorul american de automobile General Motors a anuntat ca va investi 740 de milioane de dolari canadieni (660 de milioane USD) in Canada pentru a fabrica noul model sport Camaro, retras de pe piata in 2002 si a carui comercializare va fi relua
Constructorul american de automobile General Motors a anuntat ca va investi 740 de milioane de dolari canadieni (660 de milioane USD) in Canada pentru a fabrica noul model sport Camaro, retras de pe piata in 2002 si a carui comercializare va fi reluata in 2009, conform AFP.
Grupul a subliniat intr-un comunicat ca procesul va incepe in una dintre cele trei uzine ale sale din Oshawa, locatia principala de productie a GM, situata in apropierea orasului Toronto. Productia primelor versiuni ale Modelului Camaro ar trebui sa inceapa spre sfarsitul anului 2008, iar vanzarile vor demara odata cu inceperea primului trimestru al 2009, a subliniat producatorul american.
Acest anunt ridica la peste trei miliarde de dolari canadieni (2,7 miliarde USD) nivelul investitiilor grupului GM in Canada din primavara anului 2005. Aceasta investitie va permite grupului american sa isi mentina deschisa una dintre cele trei uzine de productie pe care le detine la Oshawa, a carei inchidere era planificata pentru anul 2008. Sindicatul muncitorilor canadieni in industria constructoare de masini a acceptat un plan de pensionari anticipate, care a permis Canadei sa beneficieze de oferta GM de a construi modelul Camaro.
"Decizia de a construi noul model Camaro la Oshawa reprezinta o dovada a reputatiei angajatilor nostri in ceea ce priveste calitatea si eficienta industriei si subliniaza inca o data entuziasmanta reintoarcere in forta a GM", a declarat presedintele bransei canadiene a General Motors, Arturo Elias.
Modelul Chevrolet Camaro a fost masina cea mai importanta a grupului GM in anii '60, '70 si '80, dar vanzarile au scazut in anii '90 si modelul a fost retras de pe piata in 2002. In ultima perioada inainte de retragerea de pe piata, modelul a fost fabricat la Boisbriand, in apropiere de Montréal.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.