Pretul cafelei robusta a crescut luni cu peste 3%, la valoarea maxima atinsa dupa iunie 1999, pe fondul cumpararii speculative, determinata de cantitatea insuficienta disponibila pe piata, potrivit dealerilor, citati de Reuters. Contractele futures c
Pretul cafelei robusta a crescut luni cu peste 3%, la valoarea maxima atinsa dupa iunie 1999, pe fondul cumpararii speculative, determinata de cantitatea insuficienta disponibila pe piata, potrivit dealerilor, citati de Reuters. Contractele futures cu expirare in luna noiembrie au fost cotate la 1.520 de dolari pe tona in timpul sedintei bursiere, dar pretul a scazut, urmat de o noua crestere, la 1.490 de dolari pe tona la ora 11.41 GMT. Pretul cafelei robusta, utilizata pentru prepararea cafelei instant, si cel de-al doilea mare sortiment din lume, alaturi de cea arabica, a avansat cu circa 17% de la inceputul acestei luni. Traderii sint ingrijorati ca recolta din Vietnam, care va ajunge pe piata in luna decembrie, ar putea fi insuficienta pentru a acoperi cererea. Vietnamul este principalul producator de cafea robusta.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.