Cotatia titlurilor celui de-al doilea mare producator auto din Statele Unite, Ford, a scazut luni cu 6,6%, transmite Reuters. Analistii apreciasera ca Ford se va confrunta cu probleme importante in perioada urmatoare, pe fondul reducerii productiei i
Cotatia titlurilor celui de-al doilea mare producator auto din Statele Unite, Ford, a scazut luni cu 6,6%, transmite Reuters. Analistii apreciasera ca Ford se va confrunta cu probleme importante in perioada urmatoare, pe fondul reducerii productiei in trimestrele trei si patru. Dupa anuntul din 18 august, privind diminuarea cu 21% a productiei in trimestrul al patrulea al acestui an, Robert Barry, analist la Goldman Sachs, le-a sugerat investitorilor sa vanda tilturile Ford detinute. Barry a aratat ca evolutia cotatiei actiunilor reflecta masurile de reducere a costurilor si vanzare a unor active. Actiunile Ford au scazut cu aproape 22% in ultima luna.
Compania, care se confrunta cu o cota de piata tot mai redusa in Statele Unite, dar si cu o crestere a costurilor, a anuntat ca va accelera planul de restructurare, numit "Way Forward".
Ford intentioneaza sa inchida 14 unitati de productie si sa disponibilizeze 30.000 de angajati pana in anul 2012. Conform estimarilor analistului Capital, Brett Hoselton, profitul si incasarile companiei se vor reduce in acest an cat si in 2007. Pentru anul in curs, Ford intentioneaza sa produca 3,048 milioane de vehicule in America de Nord, cu 9% sub nivelul inregistrat in 2005.
Anul 1995 a fost ultimul in care Ford a cosemnat majorari ale cotei detinuta pe piata din SUA.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.