Desi cu o zi inainte erau convinsi ca vor sa-l dea pe Marius Marinescu afara din partid, un calcul pragmatic a schimbat intentia liderilor PD.

Controversatul senator Marius Marinescu nu a impartasit soarta fostelor sale protejate, Ana Maria Cristina (ex-presedinte ARIS) si Gabriela Vasile (ex-vicepresedinte ARIS). Daca cele doua au fost excluse ieri din PD printr-o decizie a Biroului Permanent, Marinescu a scapat de mazilire. Cu o zi inainte, duminica pe la prinz, majoritatea liderilor democrati erau hotariti sa il dea afara si pe senatorul scandalagiu, o data cu cele doua. Pe seara insa, liderii PD s-au intilnit la sediul din Modrogan si si-au domolit pornirile sanctionatorii, dupa ce au calculat si au constatat ca ar pierde doua voturi daca l-ar exclude pe senator.

Din frica de PSD

In plus, se zvonea deja ca omul are o oferta din partea PSD. Surse din conducerea PD ne-au declarat ca, in sedinta de ieri, Maria Petre, Anca Boagiu si Silvian Ionita au incercat sa aduca in discutie debarasarea de Marinescu. „Nu asta-i subiectul pe ordinea de zi. Vom vorbi cind vom avea un raport al Comisiei de etica", sustin sursele ca le-ar fi taiat Emil Boc avintul celor trei.

Neagu, in locul „gaitelor"

In sedinta de ieri, PD a decis ca in fruntea ARIS sa-l numeasca pe Marian Neagu, fost consilier in Ministerul Finantelor. „Postul de vicepresedinte va ramine deocamdata neocupat, pina vom stabili cu colegii de Alianta detaliile restructurarii agentiilor."