"The Simpsons" a castigat Premiul Emmy pentru cel mai bun serial de animatie difuzat in prime-time in Statele Unite, in conditiile in care juriul s-a ferit sa dea acest premiu serialului "South Park" pentru un episod satira la adresa scientologiei si
"The Simpsons" a castigat Premiul Emmy pentru cel mai bun serial de animatie difuzat in prime-time in Statele Unite, in conditiile in care juriul s-a ferit sa dea acest premiu serialului "South Park" pentru un episod satira la adresa scientologiei si a lui Tom Cruise.
Este al noualea an in care "The Simpsons", serial difuzat de 17 ani pe reteaua Fox a grupului News Corp. Ltd., a fost desemnat cel mai bun show animat. "Asta se intampla cand nu iti bati joc de scientologie", a spus Al Jean, producatorul executiv al serialului "The Simpsons", citat de Reuters. Cea de-a 58-a editie a festivitatii Creative Arts Emmy Awards, in cadrul careia este premiata excelenta in domenii ca make-up, costume, editare de sunet si regie artistica preceda Premiile Primetime Emmy, ce vor fi decernate pe 27 august in cadrul unei ceremonii fastuoase, gazduita de Teatrul Chinezesc din Los Angeles.
Premiul pentru animatie de anul acesta, decernat sambata, a atras mai multa atentie decat de obicei, motivul principal fiind controversele create in jurul episodului din "South Park" care satirizeaza scientologia si pe Tom Cruise, unul dintre cei mai faimosi adepti ai acesteia.
O redifuzare a episodului "Trapped in the Closet", transmis initial in noiembrie, a fost anulata in martie de postul Comedy Central, dupa ce cantaretul de muzica soul Isaac Hayes, de asemenea adept al scientologiei, si-a dat demisia din "South Park", unde interpreta vocea personajului Chef, in semn de protest.
Creatorii serialului "South Park", Matt Stone si Trey Parker, au spus ca ei cred ca redifuzarea acestui episod a fost anulata pentru ca Tom Cruise a amenintat ca va boicota promovarea filmului "Misiune: Imposibila III", realizat de Paramount Pictures, care face parte din reteaua Viacom Inc., la fel ca postul TV Comedy Central. Purtatorii de cuvant ai lui Cruise si Paramount au negat ca au avut ceva de-a face cu oprirea redifuzarii episodului, precizeaza Mediafax.
Ceremonia Primetime Emmy anunta o competitie intre HBO si ABC. Campionii nominalizarilor Premiilor Emmy de anul acesta concureaza pentru miniserii biografice, seriale ca "Sex and the City" sau "Neveste disperate" fiind excluse din categoria nominalizatilor.
HBO a primit in total 17 dintre cele 63 de premii acordate la ceremonia de saptamana trecuta. Premiul Emmy pentru cea mai buna actrita invitata intr-un serial de drama a fost acordat actritei Patricia Clarkson pentru rolul ei din serialul HBO "Six Feet Under" ("Sub Pamant SRL").
Titlul de cel mai bun actor invitat intr-un film de drama i-a revenit lui Christian Clemenson din "Boston Legal".
Miniseria HBO "Elizabeth I", despre monarhia engleza, a plecat acasa cu cele mai multe premii, cinci la numar, ea fiind urmata de documentarul HBO "Baghdad ER", care a castigat patru premii.
Reteaua ABC a primit nu mai putin de zece premii, numar care i-a asigurat un loc pe podium.
Cloris Leachman, detinatoarea unui Oscar pentru filmul "The Last Picture Show", a primit statueta pentru cea mai buna actrita invitata intr-un serial de comedie pentru rolul ei de bunica care isi da in judecata propria familie, din "Malcolm in the Middle".
"Am 80 de ani, si daca inima nu ti se opreste si te ridici la inaltimea ei, uite ce se poate intampla", a declarat Leachman, care a castigat, in 1971, un Premiu Oscar pentru filmul "The Last Picture Show". Se pare ca premiile pentru HBO nu s-au terminat, Helen Mirren si Jeremy Irons, protagonistii miniseriei biografice "Elizabeth I", avand mari sanse ca pe 27 august sa plece acasa cu cate un Emmy.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.