PD ii sustine in continuare pe Silvian Ionescu, seful Garzii de Mediu, si pe Aurel Teodorescu, seful OMFM, declarati fosti ofiteri de Securitate.

„Cer CNSAS sa-si faca datoria. Orice persoana care se va dovedi ca a facut politie politica in sensul actual al legii sau al legii modificate va fi exclusa din partid si isi va pierde functia pe care o detine din perspectiva sustinerii politice a PD", a declarat liderul PD, Emil Boc, adaugind ca cei doi au fost declarati curati la CNSAS. „Silvian Ionescu are chiar certificat ORNISS, ceea ce demonstreaza ca nici o institutie a statului nu a reusit sa demonstreze ca a facut politie politica". „Dupa atitia ani, e o surpriza pentru cineva ca Silvian a fost ofiter?!", a intrebat si presedintele executiv, Adriean Videanu. Desi declara ca a fost tot timpul impotriva lui Silvian Ionescu, Radu Berceanu sustine ca nu se pot aplica impotriva lui masurile pe care liberalii le-au aplicat Monei Musca, pentru ca el a recunoscut inca de la inceput ca a fost ofiter.

Teodorescu, intre vechime si demisie

Ieri, Emil Boc spunea ca Aurel Teodorescu, de la OMFM, nici macar nu este membru de partid. Impricinatul l-a contrazis imediat, sustinind ca face parte de doi ani din oastea lui Basescu. Citeva ore mai tirziu, Teodorescu a anuntat insa ca demisioneaza din PD pe motiv ca nu vrea sa creeze probleme de imagine partidului. El se considera victima unui complot pus la cale de inamicii PD.