77% dintre englezi sustin aminarea deschiderii pietei muncii pentru romani si bulgari. Londra va lua o decizie dupa Raportul de monitorizare.

Cifra de 77% reiese dintr-un sondaj de opinie realizat de „The Sunday Times", iar pozitia supusilor Coroanei este in concordanta cu declaratiile facute de oficialii de la Londra in ultima saptamina. „Londra va permite mai degraba o migratie controlata adecvat din cele doua tari", a declarat recent Alistair Darling, ministrul britanic al Comertului. „Trebuie sa punem in balanta cererea, iar economia noastra are nevoie de calificari in citeva domenii", crede oficialul britanic. Totusi, purtatorul de cuvint al premierului britanic Tony Blair a anuntat ca o decizie privind accesul fortei de munca din Romania si Bulgaria pe piata Marii Britanii va fi luata dupa Raportul de monitorizare al Comisiei Europene, la sfirsitul lunii septembrie.

Ceea ce este ingrijorator pentru romani si bulgari este faptul ca atit laburistii, cit si conservatorii au aratat ca sprijina pozitia lui Darling.