Viorel Hrebenciuc s-a prezentat ieri la DNA, in calitate de martor, intr-unul dintre dosarele privindu-l pe fostul premier Adrian Nastase.

Deputatul PSD a precizat, la iesirea de la audieri, ca a fost citat de procurori telefonic. „Sint martor in calitate de director de campanie electorala care nu am fost", a spus jurnalistilor, sustinind ca timp de trei ore le-ar fi explicat procurorilor cum se face o campanie electorala. Hrebenciuc a coordonat campania alegerilor locale din 2004, iar Nastase este acuzat de faptul ca, in campania pentru alegeri generale, ar fi primit foloase necuvenite, estimate la peste 26 de miliarde de lei, repre-zentind contravaloarea unor materiale electorale furnizate de firmele Eurografica SRL Bucuresti si Vertcom Bacau.

Hrebenciuc are si el trei dosare

Si Hrebenciuc este cercetat de pro-curorii anticoruptie in trei dosare. Primul se refera la o mita de 700.000 de euro, despre care Mohammad Munaf a declarat, in timpul anchetei desfasurate in Irak pe marginea rapirii celor trei jurnalisti romani, ca liderul PSD ar fi primit-o de la Hayssam. Al doilea dosar se refera la o reclamatie a lui Levy Nissim, reprezentant al firmei Interlink, care descrie cum ar fi aranjat Viorel Hrebenciuc si Corneliu Iacobov achizitionarea de titei pentru RAFO, la preturi mai mari decit cel al pietei, iar diferenta ar fi intrat in conturile lor. Procurorii verifica si modul in care a fost privatizat com-binatul Vidisamp Husi. In martie 2005, Vidisamp SA Husi a fost vinduta de lichidatorul judiciar Evalcont SRL din Piatra-Neamt, dupa cinci etape de licitatie, firmei Vincon SA Vrancea, cu doar doua milioane de dolari. Prejudiciul s-ar ridica la 500 de miliarde de lei.