Mii de fani ai fenomenului "Star Trek" s-au adunat in weekend la Las Vegas, pentru a sarbatori implinirea a 40 de ani de la aparitia seriei SF al carei succes a depasit frontierele spatiului si timpului, transmite Mediafax. Desi considerata prea comp
Mii de fani ai fenomenului "Star Trek" s-au adunat in weekend la Las Vegas, pentru a sarbatori implinirea a 40 de ani de la aparitia seriei SF al carei succes a depasit frontierele spatiului si timpului, transmite Mediafax. Desi considerata prea complicata pentru televiziunea americana dupa difuzarea primului episod, in 1966, productia "Star Trek" a devenit unul dintre succesele cele mai durabile de la Hollywood, avand incasari de un miliard de dolari. Cele cinci serii televizate au numarat 726 de episoade. Creata de Gene Roddenberry, prima serie - cu William Shatner in rolul capitanului Kirk si Leonard Nimoy in rolul Dr. Spock, ambii astazi in varsta de 75 de ani - a fost difuzata doar timp de trei sezoane. Dar fanii au fost repede sedusi de aceasta serie SF, iar in prezent formeaza o larga comunitate internationala de "Trekkies" sau "Trekkers". Seria "imi stimula imaginatia cand eram tanar datorita efectelor speciale", a explicat Nadav Bruchiel, un fan israelian. "Dar, dupa ce am crescut, am remarcat ca lucrurile sunt mai profunde. Lumea noastra era impartita in state si tari, dar <<Star Trek>> oferea o viziune mondiala si interplanetara, unde fiecare actioneaza in numele pacii", a adaugat acesta.
"<<Star Trek>> uneste oameni de diferite culturi pentru ca toti speram la un viitor marcat de pace", a declarat Kevin Pwu, un student taiwanez. Seria, care a stat la baza unor lungmetraje, jocuri video si romane, a prezentat pentru prima data in televiziune un echipaj interetnic si a aratat primul sarut interrasial de pe micul ecran. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.