Liana Sandulescu face pregatirile finale pentru Mamaia 2006, care va incepe vineri seara la TVR. De sase ani, ea administreaza festivalul.

Cum se vede festivalul din culise ?

Festivalul este dedicat publicului, iar publicu
Liana Sandulescu face pregatirile finale pentru Mamaia 2006, care va incepe vineri seara la TVR. De sase ani, ea administreaza festivalul.

Cum se vede festivalul din culise ?

Festivalul este dedicat publicului, iar publicul e mai putin interesat de munca de culise pentru realizarea lui. In fiecare an sint scene care fac deliciul presei si al echipei de realizatori. Cred ca cel mai amuzant, interesant si mai surprinzator lucru care s-a intimplat a fost prezentarea facuta anul trecut de Dorina Chiriac si Dan Teodorescu.

Ce buget vi s-a pus la dispozitie pentru evenimentul de anul acesta si citi oameni coordonati?

Organizatorul festivalului este Consiliul Judetean Constanta, iar Televiziunea Romana are calitatea de producator asociat. Fiecare contribuie cu bani sau cu servicii pentru realizarea evenimentului muzical al anului (n.r.- 10 miliarde ROL) . De aceasta data, TVR a alocat un buget suplimentar pentru realizarea festivalului, pentru ca, in anul TVR 50, se organizeaza doua seri de recital (in zilele de 25 si 26 august), cu participarea artistilor romani care au fost laureati ai festivalului si care vor cinta live, acompaniati de Big Band-ul Radio. Jubileul televiziunii ne-a impus, intr-un fel, sa creionam muzical si o istorie a evenimentului de la Mamaia. Vor fi prezenti pe scena interpreti din toate generatiile si slagare care au fost lansate la festival.

Ce valoare au premiile puse la bataie?

Citeva zeci de mii de euro.

Ce transformari a suferit Mamaia din 2000 incoace?

Festivalul este conectat la piata muzicala romaneasca, fiind o oglinda a acesteia. In functie de transformarile pietei se modifica si concursul.

In CV-ul dumneavoastra figureaza si alte citeva productii mari. Ce diferente de organizare sint intre Cerbul de Aur si Mamaia?

Diferenta dintre Cerbul de Aur si Mamaia tine de amploarea lor: primul are anvergura unui festival international, celalalt, a unuia national.

Cit de important este evenimentul in cauza pentru muzica autohtona, in conditiile in care muzica usoara a pierdut teren in ultima vreme?

Dimpotriva, in opinia mea, muzica usoara romaneasca a cistigat teren in ultima vreme. Numai in ultimii doi-trei ani, refrene romanesti au incins discotecile europene si chiar au trecut oceanul. Caravana TVR 50, care s-a deplasat in citeva mari orase ale tarii, mi-a intarit convingerea ca publicul iubeste muzica romaneasca, atit pe cea mai noua, cit si pe cea mai veche.

Mai este Mamaia o rampa de lansare pentru tinerii care doresc o cariera muzicala?

Cu certitudine. Ramine, din pacate, unul dintre putinele evenimente de lansare pentru tinerii muzicieni, interpreti sau creatori.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.