Bucuria victoriei cu 3-1 a dinamovistilor in fata Politehnicii Timisoara a fost estompata de Ionel Ganea, care l-a acuzat pe Borcea ca l-a scos din echipa.

„Niciodata nu poti bate pe Dinamo cu jucatori ai lui Dinamo", a fost principala concluzie a patronului Politehnicii Timisoara, Marian Iancu, la capatul unui meci elocvent pentru teoria inferioritatii formatiilor din provincie fata de cluburile din Capitala. Rivali de moarte in afara terenului, timisorenii au combatut statistica - de noua ani fara victorie in fata „ciinilor" - cu Grigorie si Alexa printre titulari. Trecutul dinamovist al primului s-a pierdut insa dupa 12 minute intr-o pasa decisiva, valorificata de un alt banatean flotant in Bucuresti, Andrei Cristea, dar a fost regasit pe parcursul meciului, evolutia oscilanta conducind la concluzii violente din partea conducerii banatene. Alexa a intarit si el cit a putut teoria conspiratiei. „‘Alexa fugea de minge, era exact acolo unde nu era mingea. Grigorie de la Dinamo nu e si cel de la Poli. Nici Cirtu nu este cel pe care il stiam, a avut o tactica total gresita. Nu mai inteleg nimic, am sentimentul ca am fost inselat, desi am dat credit multor oameni. Ii voi trage la raspundere. Nu pot merge pina la capat cu capuse si sa pierd in fata echipelor mari, pe care eu vreau sa le bat", a tunat la final Marian Iancu.

Chiar daca s-au impus cu 3-1, cu randament maxim din partea celor trei virfuri - Danciulescu, Niculescu si Ganea -, bucuria victoriei n-a depasit spatiul vestiarului. La iesirea de la cabine, marcatorul golului doi si coautorul ultimului, Ionel Ganea, a readus in lumina reflectoarelor frustrarile fata de statutul de rezerva, confirmat si in meciul de duminica seara.

Antrenorul Borcea

„Pe mine nu m-a scos antrenorul din echipa, ci domnul Borcea. Astea sint regulile aici, la Dinamo. Nu face Borcea echipa, dar el da bani. Se scrie ca nu dau goluri. E adevarat, dar nu pot sa le fac singur pe toate. Atit timp cit un antrenor nu e lasat sa lucreze sau sa piarda pe mina lui, eu zic ca este foarte dificil", a declarat Ganea. Declaratiile lui Ganea impotriva lui Borcea l-au determinat pe Rednic sa consulte programul decolarilor. „Eu ii dau primul avion daca vrea sa plece. Daca isi da drumul la gura si face declaratii de genul asta, poate fi foarte amendat si risca sa fie exclus din lot, indiferent cine este", a combatut antrenorul dinamovist. Ieri, Ionel Ganea, Mircea Rednic si Cristi Borcea s-au intilnit pentru a discuta pe marginea conflictului si, cel putin pina la urmatorul meci, acestia s-au impacat.

Problema alegerii virfurilor

Dincolo de bucuria vazuta prin ochii rivalitatii, cele trei puncte obtinute in fata lui Poli confirma startul excelent al „ciinilor", marii perdanti ai sezonului trecut. Dupa patru etape, doar diferenta de golaveraj ii desparte pe dinamovisti de liderul CFR Cluj, cele doua raminind sin-gurele formatii cu maximum de puncte. In cazul in care Ganea nu va parasi gruparea de pe Stefan cel Mare, asa cum a amenintat, Rednic se confrunta cu o problema tot mai delicata in alegerea titularilor din avanposturi. Cum fiecare dintre cei trei atacanti a punctat duminica seara, antrenorului nu-i mai ramine decit titularizarea tuturor. „E dificil sa aleg atacantii. Nu-mi e usor. Ii felicit pe cei trei atacanti, au inteles ceea ce le-am cerut, jocul s-a schimbat din momentul in care a intrat Ganea. Este bine ca au inscris toti trei. Acum nu stiu pe cine sa mai bag, ori pe toti, ori pe nici unul", a glumit Mircea Rednic.