Reprezentativa feminina de handbal a Romaniei a cucerit medaliile de bronz la Campionatul Mondial de tineret, care s-a desfasurat pana duminica seara in Canada, dupa ce "tricolorele" au invins in finala mica puternica selectionata a Frantei, cu 30-28
Reprezentativa feminina de handbal a Romaniei a cucerit medaliile de bronz la Campionatul Mondial de tineret, care s-a desfasurat pana duminica seara in Canada, dupa ce "tricolorele" au invins in finala mica puternica selectionata a Frantei, cu 30-28 (13-22). Dupa ce au ratat calificarea in finala mare, fiind invinse, in prelungiri, de Danemarca, handbalistele noastre au tinut sa se razbune pe Franta si pentru esecul din grupa A si au reusit o a doua repriza de vis, recuperand senzational diferenta existenta la pauza pe tabela de marcaj. Astfel, de la 13-22, Romania a ajuns pe final sa conduca ostilitatile, 28-27, si sa incheie triumfal, gratie evolutiei foarte bune de Cristinei Neagu, cu 11 reusite, reprezentanta noastra fiind declarata, de altfel, si MVP-ul turneului final. In urma acestei performante, toate componentele echipei nationale vor fi premiate de catre ANS, conform legislatiei in vigoare, cu cate 2.000 RON. De mentionat ca aurul mondial a ajuns in Danemarca, dupa ce a dispus de Coreea de Sud in ultimul act al competitiei de peste Ocean, cu 36-33 (17-19), iar handbalul autohton a avut si doua jucatoare in echipa Mondialelor: extrema stanga Elena Dinca si interul stanga Cristina Neagu. (T. RIST)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.