Banca Nationala a Romaniei a atras, de la bancile comerciale, depozite la o luna in valoare de 4,64 miliarde lei, insa lichiditatea a ramas in continuare ridicata pe piata monetara. Dobanzile interbancare pe o zi au ramas la niveluri scazute, de 1-2%
Banca Nationala a Romaniei a atras, de la bancile comerciale, depozite la o luna in valoare de 4,64 miliarde lei, insa lichiditatea a ramas in continuare ridicata pe piata monetara. Dobanzile interbancare pe o zi au ramas la niveluri scazute, de 1-2%, transmite Mediafax.
Un numar de 19 banci au participat la licitatia pentru constituirea depozitelor la o luna, cu dobanda de 8,75% pe an. BNR a acceptat intreaga oferta a celor 19 banci. Suma de 4,64 miliarde de lei reprezinta cea mai mare suma atrasa de banca centrala in ultimele cinci licitatii. Incepand cu 24 iulie, cand au fost sterilizate 279 milioane lei, BNR a atras 43 milioane lei la 31 iulie, 105 milioane lei la 7 august si 1,8 miliarde lei in data de 14 august. "In piata exista in continuare un exces de lichiditate, deoarece majoritatea bancilor isi pastreaza sume importante pentru noua perioada de constituire a rezervelor minime, care va incepe joi. In plus, incep si platile catre bugetul statului", a declarat un dealer. Majoritatea plasamentelor de pe piata interbancara erau efectuate in intervalul 1-2%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.