Saptamana trecuta, autoritatile din Insulele Canare au dat un nou semnal de alarma despre fluxul mult prea mare de imigranti care incearca sa patrunda in teritoriul Uniunii Europene prin aceasta zona. Desi este in atentia publica de ceva vreme, guver
Saptamana trecuta, autoritatile din Insulele Canare au dat un nou semnal de alarma despre fluxul mult prea mare de imigranti care incearca sa patrunda in teritoriul Uniunii Europene prin aceasta zona. Desi este in atentia publica de ceva vreme, guvernele europene nu au gasit inca o solutie viabila pentru supraaglomerarea acestei regiuni. Insulele Canare au devenit ruta preferata a imigrantilor africani, care ajung in Spania pe calea apelor, pornind din Mauritania. Numai anul acesta au ajuns in insula spaniola 16.400 de imigranti africani, un numar mai mare decat triplul numarului de oameni care au venit acolo in tot anul trecut.
Pentru a ajunge in Canare, africanii infrunta o calatorie foarte periculoasa, numai anul acesta murind pe drum mii de oameni. Numai miercurea trecuta, de exemplu, au fost interceptati 400 de oameni incercand sa se apropie de Tenerife in barci. Joi au mai fost gasiti alti 100. Chiar daca sunt recuperati de autoritati, nu se poate spune ca travaliul lor s-a incheiat. Dimpotriva, la centrele de primire a refugiatilor unde sunt dusi, deja nu exista medici si personal de asistenta suficient. Centrele sunt folosite cu mult peste capacitatea lor si de multe ori imigrantii sunt tratati ca niste criminali, fiind inchisi si neacordandu-li-se nici un statut legal sau ajutor juridic. Autoritatile locale cer ajutor de la guvernul spaniol si de la institutiile europene, dar deocamdata cele mai puternice masuri luate la nivel european se refera la crearea unei paze de coasta foarte puternice la granita de sud a Europei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.