In cadrul unui seminar care a avut loc la Busteni pe tema fondurilor structurale, ministrul Integrarii Europene a reluat o propunere mai veche a sa, cu privire la componenta Consiliilor de Dezvoltare Regionala, structuri care administreaza alocarea b
In cadrul unui seminar care a avut loc la Busteni pe tema fondurilor structurale, ministrul Integrarii Europene a reluat o propunere mai veche a sa, cu privire la componenta Consiliilor de Dezvoltare Regionala, structuri care administreaza alocarea banilor europeni.
Dupa cum informeaza Agentia NewsIn, acestea vor trebui sa cuprinda si reprezentanti ai societatii civile. Pana in prezent, consiliile erau exclusiv alcatuite din oameni politici, de obicei presedinti de consilii locale si judetene.
Insa ministrul Integrarii va face, in luna septembrie, o propunere de modificare a legii privind Consiliile de Dezvoltare Regionala. In principal, se are in vedere includerea in procesul decizional, pe langa politicieni, si a unor reprezentanti ai mediului de afaceri, al celui academic si ai organizatiilor non-guvernamentale. Desi se asteapta la opozitie din partea Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene, Boagiu a declarat ca este esential pentru managementul mai eficient al fondurilor europene ca aceasta rezistenta sa fie invinsa.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.