In sapte zile de festival, peste 385.000 de spectatori au urmarit cele intamplate in 66 de locatii dintre care peste 20 de scene. 500 de artisti din Ungaria si alti 250 din 44 de tari ale lumii au evoluat pe insula. Pe langa alte cateva sute

In sapte zile de festival, peste 385.000 de spectatori au urmarit cele intamplate in 66 de locatii dintre care peste 20 de scene. 500 de artisti din Ungaria si alti 250 din
44 de tari ale lumii au
evoluat pe insula.

Pe langa alte cateva sute de trupe, tribute-band-uri, DJ-i vestiti, grupuri de jazz sau blues, cele mai tari nume prezente la Sziget 2006 au fost: Therapy, Scissor Sisters,The Rasmus, Iggy and The Stooges, Living Colours, Prodigy, Radiohaed, Jovanotti, Placebo, Ill Nino, Franz Ferdinand, Robert Plant, Fear Factory, Cathedral, Exploited, Cradle of Filth etc. In acest an, Romania a fost reprezentata de grupul rock Taine, iar la categoria ""world music"" am fost reprezentati de taraful Giani Lincan & Gipsy Band.
IGGY CEL MARE. Despre prestatia de acolo si cum a fost pe insula, ne povesteste Andy Ionescu, liderul grupului Taine: ""Am cantat in fata a peste 150 de oameni, in marea lor majoritate romani, care nu pierd ocazia si merg an de an la acest festival. Dar am fost placut surprins sa vad si o multime de unguri care ne-au aplaudat si, la sfarsit, au cerut bis... Am profitat la maximum de free-pass-urile date de organizatori si m-am bagat in seama cu toti artistii de care am fost interesat. Am stat de vorba si am facut poze, stiind ca poate e o ocazie unica in viata mea. Din ce am vazut eu, pe scena mare, Prodigy si Placebo au avut cel mai numeros public, circa 60.000 de oameni, insa cel mai tare show a fost a lui Iggy Pop! Am mai vazut Fear Factory si Exploited pe ""HammerWorld"" a fost o atmosfera incredibila! Din pacate nu ai cum sa vezi chiar tot, este imposibil, fiindca se suprapun concertele si trebuie sa alegi. In fiecare seara, de la mersul pe jos, picioarele ma dureau ingrozitor... dar a meritat!!!"".

PROFIT


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.