Un consilier PD din Petrila, judetul Hunedoara, a fost prins a cincea oara traficind tigari de contrabanda. Politistii banuiesc ca exista o intreaga retea.

Un consilier local din orasul Petrila a fost prins de catre comisarii Garzii Fi
Un consilier PD din Petrila, judetul Hunedoara, a fost prins a cincea oara traficind tigari de contrabanda. Politistii banuiesc ca exista o intreaga retea.

Un consilier local din orasul Petrila a fost prins de catre comisarii Garzii Financiare Deva ca vindea tigari de contrabanda. Florin Turcas, ales pe listele PD, nu este numai membru al Consiliului Local Petrila, dar si patron al SC Andrusca Company, o firma de comert cu amanuntul care are mai multe puncte de desfacere in oras.

Pe urmele filierei

Comisarul-sef Victor Morar, adjunctul comandantului Politiei Petrila, ne-a declarat ca cele 230 de pachete netimbrate de tigari Ronson au fost confiscate, iar patronul consilier a fost amendat. Conform lui Morar, politia este interesata de descoperirea filierei de aprovizionare a comerciantilor cu marfa de contrabanda, in conditiile in care comerciantii sint doar punctul terminus al unei afaceri de proportii.

Este pentru a cincea oara in ultimii ani cind Turcas este prins de catre politisti si de comisarii Garzii Financiare, de fiecare data cu tigari de contrabanda.

Amendat cu un miliard

Pentru ca amenda este destul de consistenta (un miliard de lei vechi - redusa la 100 de milioane daca este platita in 48 de ore), anchetatorii suspecteaza faptul ca marfa descoperita la comercianti este doar o parte nesemnificativa a afacerii ilegale cu tigari netimbrate, ei permitindu-si sa achite amenda si sa isi vada linistiti de contrabanda. Florin Turcas nu a putut fi contactat pentru a-si exprima punctul de vedere.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.