Victor Piturca a anuntat ieri un lot largit, de 16 jucatori care evolueaza in strainatate, pe numele carora a trimis telegrame de convocare la echipa nationala pentru meciurile cu Bulgaria (2 septembrie, la Constanta) si cu Albania (6 septembrie, la
Victor Piturca a anuntat ieri un lot largit, de 16 jucatori care evolueaza in strainatate, pe numele carora a trimis telegrame de convocare la echipa nationala pentru meciurile cu Bulgaria (2 septembrie, la Constanta) si cu Albania (6 septembrie, la Tirana). Cea mai mare surpriza este chemarea lui George Ogararu, de la Ajax, pe care selectionerul l-a desconsiderat recent. Astfel, Piturca afirma intr-un interviu acum o luna ca ex-stelistul comite cateva greseli mai intr-un meci si ca antrenorii echipei olandeze vor constata pe pielea lor asta cat de curand. Din cauza lui Ogararu, care a fost vandut cu o suma foarte mare la Ajax, 3,3 milioane de euro, Piti a intrat in conflict cu Mihai Stoica, managerul general al Stelei, replicandu-i acestuia ca ex-stelistul este doar al treilea fundas dreapta din lot, urmand sa fie convocat doar daca lipseste vreunul dintre Contra si Badoi. In plus, selectionerul a anuntat atunci ca Ogararu va fi chemat sub "tricolor" doar cand va fi titular la Ajax. In meciurile de pregatire ale echipei sale de club fundasul a impartit meciurile cu concurentul sau, internationalul olandez John Heitinga, a fost titular in singurul meci oficial jucat pana acum de Ajax, Supercupa cu PSV, ramanand de vazut ce statut va avea la meciurile de campionat, competitie care incepe astazi. Ogararu i-a fost elev lui Piturca la Steaua, fiind, in mandatul acestuia, mai mult rezerva, iar la Nationala l-a chemat si titularizat anul trecut cu Olanda, pe teren propriu, scor 0-2, scotandu-l apoi printre tapii ispasitori ai esecului. Oricum, FRF a anuntat ieri alaturi de lista "stranierilor" ca cei 16 formeaza un lot largit, urmand ca dintre ei sa se aleaga numai cei in forma si, evident, fara probleme medicale, ceea ce inseamna ca, daca Badoi si Contra sunt apti, Ogararu va ramane pe dinafara. Ceilalti jucatori pe numele carora s-au trimis telegrame de convocare sunt: Bogdan Lobont (Fiorentina) - portar; Cosmin Contra (Getafe CF), Gabriel Tamas (Celta Vigo), Cristian Chivu (AS Roma), Adrian Iencsi (Spartak Moscova), Razvan Rat (Sahtar Donetk), Pompiliu Stoica (FC Moscova) - fundasi; Paul Codrea (US Palermo), Razvan Cocis (Sheriff Tiraspol), Florentin Petre (TSKA Sofia), Florin Soava (Krilia Sovetov Samara), Laurentiu Rosu (Recreativo Huelva) - mijlocasi; Adrian Mutu (Fiorentina), Ciprian Marica (Sahtior Donetk) si Daniel Niculae (AJ Auxerre) - atacanti. Reunirea lotului este prevazuta pentru 28 august, la ora 11, urmand ca Nationala sa intre in cantonament la Mamaia, pentru primul joc din preliminariile Euro 2008, programat pe 2 septembrie, la ora 21, la Constanta, pe Stadionul "Farul". Numele jucatorilor legitimati la cluburile din tara convocati pentru aceleasi intalniri va fi anuntat dupa disputarea jocurilor din cadrul etapei a 5-a a Ligii I, programate in perioada 25-27 august. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.