Licitatiile fictive pe internet devin o atractie pentru infractorii romani. Dupa ce o grupare bine organizata din Sibiu a reusit sa pacaleasca sute de straini cu peste 350.000 dolari, sub pretextul vanzarii de diverse bunuri, o alta retea a fost anih
Licitatiile fictive pe internet devin o atractie pentru infractorii romani. Dupa ce o grupare bine organizata din Sibiu a reusit sa pacaleasca sute de straini cu peste 350.000 dolari, sub pretextul vanzarii de diverse bunuri, o alta retea a fost anihilata de politisti. 23 de tineri din Pitesti, elevi si studenti, au fost arestati, ieri, sub acuzatia de frauda pe internet.
Politistii de la Crima Organizata, cei care au coordonat actiunea, in ultimii doi ani, spun ca suspectii au vandut obiecte inexistente, pentru care au primit aproximativ 500.000 de euro.
Grupul care se ocupa cu vanzarile false numara 60 de persoane, dintre care 37 sunt cercetate in stare de libertate.
In urma descinderilor efectuate de politisti, la domiciliile celor in cauza, Politia a confiscat aparatura performanta, cu ajutorul careia tinerii au reusit sa-si puna planul in aplicare. Oamenii legii au mai ridicat 1.000 de CD-uri si peste 200 de dischete, care contin date cu privire la conturi bancare si modalitati de transfer rapid al banilor.
Pentru faptele lor, cele 23 de persoane risca pedepse cu inchisoarea cuprinse intre 5 si 15 ani.
In 2005, Secret Service din SUA, politisti din Alba Iulia si Sibiu, procurori si ofiteri SRI au lucrat mai bine de 6 luni pentru anihilarea uneia dintre cele mai puternice retele de hackeri din Romania.
Cei implicati in escrocherie risca 20 de ani de inchisoare, iar platforma de licitatii eBay s-a constituit deja parte civila cu 300.000 dolari in procesul aflat in desfasurare la Sibiu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.