Fostul presedinte al UDMR Mures, avocatul Kincses Elod, a declarat, ieri, ca sustine publicarea tuturor dosarelor liderilor maghiari si eliminarea eventualilor informatori din conducerea UDMR. Kincses s-a declarat convins ca, procentual, s-a reusit r
Fostul presedinte al UDMR Mures, avocatul Kincses Elod, a declarat, ieri, ca sustine publicarea tuturor dosarelor liderilor maghiari si eliminarea eventualilor informatori din conducerea UDMR. Kincses s-a declarat convins ca, procentual, s-a reusit racolarea de informatori mai multi in comunitatea maghiara decat la etnia majoritara, in epoca Ceausescu. El a argumentat ca in acei ani Securitatea a incercat sa acrediteze ideea ca intelectualitatea maghiara reprezinta un pericol. "In epoca Ceausescu etnia maghiara a fost supusa la un asalt continuu de desnationalizare", a spus Kincses, care a apreciat ca "intr-o cetate asediata" un tradator este mai periculos decat in timpuri pasnice. Kincses a precizat ca sustine initiativa ca toti parlamentarii UDMR sa-si publice dosarele, nu numai cei din Harghita, ci si cei din Mures si din intreaga tara, inclusiv presedintele UDMR Marko Bela. (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.