Presedintele PD Emil Boc i-a acuzat, ieri, pe fostii presedinti ai Romaniei, Ion Iliescu si Emil Constantinescu, de lipsa de vointa politica in desecretizarea dosarelor fostei Securitati.
"Daca vor fi trimise toate dosarele de la SRI, potrivi
Presedintele PD Emil Boc i-a acuzat, ieri, pe fostii presedinti ai Romaniei, Ion Iliescu si Emil Constantinescu, de lipsa de vointa politica in desecretizarea dosarelor fostei Securitati.
"Daca vor fi trimise toate dosarele de la SRI, potrivit dispozitiei CSAT, avem convingerea ca acest mecanism de transparentizare a vietii publice ii vizeaza pe toti, indiferent de partid.
Important este ca institutiile statului sa isi faca datoria si exista la varf o vointa politica, care, daca ar fi existat pe vremea fostilor presedinti Iliescu si Constantinescu, astazi nu am fi avut aceasta dezbatere si puteam intra in UE cu fruntea sus", a spus Emil Boc, citat de Mediafax. In replica, Emil Constantinescu a spus ca PD a refuzat deconspirarea Securitatii. "Domnul Boc nu poate sa imi dea mie lectii de vointa politica in numele PD, care in perioada 1996-2000 s-a opus deconspirarii Securitatii, justificand, pe buna dreptate, ca acest aspect, alaturi de restituirea proprietatilor, nu facea parte din protocolul pe care l-au semnat cu CDR-ul sub presedintia mea, intre turul unu si turul doi", a declarat Constantinescu.
El sustine ca declaratia lui Boc este "imprudenta si demagogica", pentru ca este greu de vorbit despre vointa politica de combatere a fostei Securitati la un partid ale carui structuri organizatorice au fost create si conduse, din 1991 pana in prezent, de fosti ofiteri de Securitate.
Fostul presedinte a spus despre Silvian Ionescu ca era seful spionajului romanesc in tarile NATO si UE in perioada ceausista.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.