Toate sumele de care raspunde BCR vor fi garantate, integral, prin hotarire de guvern.

Guvernul a majorat miercuri plafoanele de garantare a sumelor care fac obiectul litigiilor izvorite din activitatea Bancii Romane de Comert Exterior
Toate sumele de care raspunde BCR vor fi garantate, integral, prin hotarire de guvern.

Guvernul a majorat miercuri plafoanele de garantare a sumelor care fac obiectul litigiilor izvorite din activitatea Bancii Romane de Comert Exterior (Bancorex) pina la data radierii acesteia din Registrul Comertului, pentru care este raspunzatoare BCR.

Plafoanele au fost majorate cu 748.144,3 lei, 31.900.906,38 euro si 7.129.217,98 dolari, sume reprezentind toate raspunderile, inclusiv daunele directe si indirecte rezultate din sau in legatura cu litigiile izvorite din activitatea Bancorex, se arata intr-un comunicat al Guvernului, citat de MEDIAFAX.

Executivul a adoptat in acest sens o hotarire pentru majorarea plafoanelor de garantare privind emiterea garantiilor prevazute in Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 131/2000.

Potrivit legislatiei, sint garantate irevocabil si neconditionat pe numele BCR sumele reprezentind toate raspunderile, inclusiv daunele directe si indirecte rezultate sau in legatura cu litigiile izvorite din activitatea Bancorex pentru care BCR este raspunzatoare.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.