Au trecut citeva luni de cind colegul meu Alin Ionescu si-a irosit talentul si energia incercind sa-l invete pe Traian Basescu cum sa foloseasca in mod corect termenul folosit in limba romana atunci cind vine vorba sa dai in vileag pe cineva. Si spun
Au trecut citeva luni de cind colegul meu Alin Ionescu si-a irosit talentul si energia incercind sa-l invete pe Traian Basescu cum sa foloseasca in mod corect termenul folosit in limba romana atunci cind vine vorba sa dai in vileag pe cineva. Si spun ca Alin si-a pierdut timpul pentru ca ori presedintelui nu poate sa-i iasa din cap incorectul "a desconspira", ori nu citeste ziarele decit atunci cind este laudat. Pentru ca ieri a jignit limba romana cu o noua "desconspirare". Sa reluam, domnule presedinte. Corect este "a deconspira". Si este ultima data cind va mai amintim aceasta "ciudatenie" a limbii romane. Pe mine unul, daca o singura data mai aud ca gresiti, ma pierdeti de telespectator. Hmmm, ceea ce, daca stau bine sa ma gindesc, e tot in avantajul dumneavoastra, intrucit va mai scadea numarul romanilor care va vad la televizor si va considera populist (24%, potrivit CURS). Pentru ca altfel cum sa numesc interventia de ieri, referitoare la dosarele Securitatii. Spuneti ca scopul final este acela de a se afla cit din Romania este controlata de fosta Securitate. Ceea ce, stiti foarte bine, este un pic cam imposibil de aflat, cita vreme la CNSAS nu va ajunge pentru studiere dosarul nici unui ofiter activ. Si vor ramine de "desconspirat" doar politicienii. Din taberele adverse sau prietenii sacrificabili.

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.