Pretul ridicat al aluminiului a adus un profit de peste 58 de milioane de euro, in sase luni.

Producatorul de aluminiu din Slatina a anuntat ieri un profit net in primul semestru de 204,52 milioane de lei (58,10 milioane de euro), de 3
Pretul ridicat al aluminiului a adus un profit de peste 58 de milioane de euro, in sase luni.

Producatorul de aluminiu din Slatina a anuntat ieri un profit net in primul semestru de 204,52 milioane de lei (58,10 milioane de euro), de 3,5 ori mai mare decit profitul de 57,03 milioane de lei realizat in perioada similara a anului trecut. Anuntul a fost facut intr-un comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti.

Cifra de afaceri obtinuta de companie in primul semestru a fost de 1,127 miliarde de lei (320 de milioane de euro) de 1,5 ori mai mare decit suma obtinuta in primele sase luni ale anului trecut, cind compania a anuntat o cifra de afaceri de 724,19 milioane de lei. Motivul acestei profitabilitati a fost cresterea pretului la aluminiu pe pietele internationale.

Alro a inghitit clientul sau din acelasi oras, societatea de prelucrare a aluminiului Alprom, si a fuzionat recent si cu principalul furnizor de materie prima (alumina), Alum Tulcea. Alro, detinut de grupul Marco Industries, care are in spate oameni de afaceri rusi, e singurul operator din industria aluminiului din Romania cu un flux integrat de productie. Marco detine 85% din actiuni, celalalt actionar semnificativ fiind Fondul Proprietatea.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.