Procurorii germani vor monitoriza concertul Madonnei, care va avea loc duminica, la Dusseldorf, pentru a vedea daca starul repeta scena crucificarii ce a atras mania multor lideri religiosi, informeaza BBC News Online. Johannes Mocken, purtator de cu
Procurorii germani vor monitoriza concertul Madonnei, care va avea loc duminica, la Dusseldorf, pentru a vedea daca starul repeta scena crucificarii ce a atras mania multor lideri religiosi, informeaza BBC News Online. Johannes Mocken, purtator de cuvant din partea tribunalului din Dusseldorf, a declarat ca repetarea scenei crucificarii ar putea fi interpretata drept o insulta la adresa credintelor religioase. In timpul show-ului, Madonna, cunoscuta pentru spectacolele ei controversate, isi pune pe cap o coroana de spini si se agata de o cruce imensa, in timp ce canta melodia "Live to Tell". Momentul artistic inclus in turneul ei mondial pentru promovarea albumului "Confessions on a Dance Floor" a fost indelung criticat de Biserica romano-catolica. Purtatorii de cuvant ai cantaretei au replicat insa ca momentul nu este menit a insulta Biserica. Mocken a precizat ca autoritatile ar prefera sa se bazeze mai mult pe relatarile din presa decat sa trimita observatori la concert, unul dintre motive fiind ca spectacolul ar putea fi protejat de legea pentru libertatea de exprimare artistica. La inceputul lunii august, lideri religiosi de la Roma au facut front comun pentru a obiecta fata de unele momente din spectacolele Madonnei, care in prezent se afla in turneu in Europa, considerand ca artista isi bate joc de momentul crucificarii lui Iisus. Si liderii musulmani, si evrei au fost de parere ca Madonna ar face bine "sa plece acasa". Cantareata a fost la fel de criticata de Biserica anglicana din Statele Unite, unde a inceput turneul de promovare a albumului sau. Cu toate polemicile starnite, Madonna a atras 70.000 de fani la concertul pe care l-a sustinut la Roma, pe Stadionul Olimpic, aflat la mai putin de doi kilometri de Vatican. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.