Lutierul britanic Andy Mason, cel care a inventat celebra chitara cu trei gaturi pentru grupul rock Led Zeppelin, a scos la licitatie pe Internet ultima sa creatie, o chitara terminata cu o coada de peste, cu forme ondulate si podoaba capilara luxuri
Lutierul britanic Andy Mason, cel care a inventat celebra chitara cu trei gaturi pentru grupul rock Led Zeppelin, a scos la licitatie pe Internet ultima sa creatie, o chitara terminata cu o coada de peste, cu forme ondulate si podoaba capilara luxurianta, transmite Mediafax. Scoasa la licitatie pe site-ul Shop4thelot.com, "Sirena" are un pret de plecare de 5000 de lire sterline (7400 de euro). Jumatate din castigul rezultat in urma vanzarii va fi donat organizatiei Harvest Help, care este implicata in diverse programe caritabile in Africa, a declarat Andy Mason. Ideea acestui instrument in forma de sirena, cu corzile fixate pe abdomen, s-a nascut din dorinta de a "reprezenta o fiinta umana ca o cutie de rezonanta a unui instrument muzical, chitara fiind deseori comparata cu formele unei femei", a explicat inventatorul. Mason face aceasta meserie de peste 30 de ani si a realizat chitare pentru nume mari ale muzicii precum Mike Oldfield si Andy Summers, membru al fostului grup Police. Pentru a-si sculpta sirena, lutierul a avut nevoie de trei ani de munca si de 19 esente diferite de lemn. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.