Producatorii agricoli care vor infiinta culturi in aceasta toamna vor primi un sprijin financiar in valoare de un leu pentru fiecare litru de motorina sau biodisel, a anuntat, ieri, ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur. De acest ajutor vor benefic
Producatorii agricoli care vor infiinta culturi in aceasta toamna vor primi un sprijin financiar in valoare de un leu pentru fiecare litru de motorina sau biodisel, a anuntat, ieri, ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur. De acest ajutor vor beneficia atat producatorii agricoli individuali, societatile agricole cu personalitate juridica, arendasii, institutele de cercetare si de invatamant cu profil agricol, cat si unitatile de cult si penitenciarele. Subventia acordata de stat reprezinta aproape intreaga acciza la motorina, respectiv 30% din pretul litrului de combustibil. Sumele alocate vor sprijini infiintarea culturilor de orz, orzoaica, grau si rapita pe o suprafata de 2,6 mil. hectare. Subventia acordata in anul 2005 de MAPDR era de 0,50 lei/litru de motorina, in timp ce in primavara fermierii au primit 0,70 lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.