Propunerea recenta facuta Guvernului de catre premierul Calin Popescu Tariceanu, referitor la reducerea numarului de secretari de stat in intreaga administratie, a produs schimbari de forte si in Ministerul Culturii si Cultelor (MCC). Desi anuntase,
Propunerea recenta facuta Guvernului de catre premierul Calin Popescu Tariceanu, referitor la reducerea numarului de secretari de stat in intreaga administratie, a produs schimbari de forte si in Ministerul Culturii si Cultelor (MCC). Desi anuntase, initial, ca nu ar renunta la nici unul dintre secretarii de stat, pentru ca apoi sa declare ca Ioan Onisei ar pleca la Consiliul National al Audiovizualului (CNA), Adrian Iorgulescu a facut publica, ieri, decizia ministerului de a ramane cu doi secretari de stat: Ioan Onisei, care va raspunde de domeniul culturii, si Adrian Lemeni, sustinut de Partidul Conservator, care va conduce, in continuare, directia Culte, a explicat ministrul, citat de Mediafax. Acesta a adaugat, potrivit sursei amintite, ca secretarul de stat cu probleme de patrimoniu, Virgil Nitulescu, propus de PNL, "va ramane in MCC, dar pe un alt post". "O sa spunem la timpul oportun care va fi functia ocupata de domnul Nitulescu", a afirmat Iorgulescu, precizand ca a avut mai multe discutii, in acest sens, cu Nitulescu. Ministrul a mai spus ca, pentru moment, postul de secretar de stat in MCC ramane al Partidului Democrat, conform algoritmului de guvernare. "Deocamdata, este postul pe care l-a asumat PD. Vom vedea daca Ioan Onisei va pleca sau nu la CNA", a adaugat Iorgulescu, refuzand sa comenteze aceasta problema. Contactat telefonic, Ioan Onisei, care conducea directia "Creatie contemporana - diversitate culturala", incluzand departamentele cultura scrisa, artele spectacolului si cultura minoritatilor, ne-a declarat ca va prelua si responsabilitatile lui Virgil Nitulescu privind patrimoniul national (monumente istorice, muzee si colectii, arhitectura si arheologie).
Tot ieri, Adrian Iorgulescu a anuntat ca se va desfiinta si postul de presedinte al Comitetului National pentru Dezvoltare Culturala, detinut de Eugen Simion, care are statutul de secretar de stat. "Comitetul a fost o inventie nepotrivita, un soi de sinecura. Un institut care are sapte persoane nu exista. Este de bun simt ceea ce am facut. Nu are ce cauta in subordinea MCC", a spus ministrul. In afara de cei doi secretari de stat pentru care a optat Iorgulescu, MCC mai are un secretar de stat, dar pe perioada limitata, Sergiu Nistor (sustinut de PNL) - comisar al programului "Sibiu - Capitala Culturala Europeana 2007".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.