Nationala Romaniei joaca astazi, de la ora 20, ultimul meci amical dinaintea startului preliminariilor pentru Euro 2008, la Constanta, in compania Ciprului. Cu multe accidentari, Radoi, Cocis, Ov. Petre, Mazilu, Goian sau Paraschiv, selectionerul Vic
Nationala Romaniei joaca astazi, de la ora 20, ultimul meci amical dinaintea startului preliminariilor pentru Euro 2008, la Constanta, in compania Ciprului. Cu multe accidentari, Radoi, Cocis, Ov. Petre, Mazilu, Goian sau Paraschiv, selectionerul Victor Piturca are ultima posibilitate sa regleze mecanismele unei echipe care va debuta in competitia mai sus amintita pe 2 septembrie, cu un meci cu Bulgaria, tot la Constanta, urmat imediat de o confruntare cu Albania, la Tirana, pe 6. Dupa reunirea de luni dimineata, "tricolorii" au ajuns in cursul dupa amiezii aceleiasi zile la Mamaia, cazandu-se la Hotel Rex. Acolo s-a completat lotul cu "italienii" Mutu si Lobont, iar Piturca i-a avut la dispozitie pe toti cei 20 de jucatori convocati la primul antrenament, desfasurat pe Stadionul "Farul". Singurul fotbalist care s-a pregatit separat a fost "veteranul" Dorinel Munteanu, care a efectuat doar alergari si miscari de stretching, acuzand o serie de probleme medicale dupa ultima partida disputata in Liga I. "Nu cred ca este vreo problema, dar voi vorbi cu doctorul. Nu este foarte relevant cu cine jucam, este important sa ne intalnim, sa formam un grup si sa castigam", a spus Munteanu. Adrian Mutu a revenit mai sobru la Nationala, el dand tonul unei atmosfere mai serioase decat alte dati. "Avem unele probleme inaintea acestui meci, dar important este ca baietii sa-si revina cat mai repede si sa abordam aceste preliminarii apti. Ne dam seama ca trec anii si peste noi si a trecut cam mult de la ultima calificare. Este una dintre ultimele sanse pe care le avem, de aceea vrem sa fim mult mai concentrati, mai seriosi, pentru a obtine calificarea la Euro 2008", a declarat Mutu. Ca si atacantul Fiorentinei, ceilalti jucatori s-au referit mai mult la intalnirea de peste doua saptamani cu Bulgaria, dar nu au uitat nici de confruntarea de azi. "Trebuie sa castigam cu Cipru si sa pornim cu dreptul. Stoicikov (n.r. selectionerul Bulgariei) a fost sa ne vada in America, va fi si miercuri la Constanta, iar asta inseamna ca se teme de noi. Important este sa fim in forma", a spus Bogdan Lobont.
Piturca: "Codrea va fi titular"
Ieri dimineata "tricolorii" au sustinut o ultima sedinta de pregatire, la finalul careia selectionerul Victor Piturca a dat ultimele noutati din tabara Nationalei. "Avem multi jucatori accidentati pe postul de mijlocas defensiv. Il avem pe Paul Codrea, care va fi titular, il voi vedea si pe el la treaba. Radoi a inceput recuperarea, dar nu cred ca se va putea conta pe el la meciurile cu Bulgaria si Albania din septembrie, el va sta doua-trei-patru luni, in functie de cat de repede se va reface. Ovidiu Petre va incepe antrenamentele normale de saptamana viitoare, am vorbit cu el, este foarte bine si in scurt timp va putea sa joace", a comentat selectionerul. Victor Piturca a afirmat ca, desi nu are la dispozitie toti jucatorii, va utiliza acelasi sistem de joc ca si pana acum. "I-am simtit pe baieti ca sunt bine, presiunea este tot timpul foarte mare. Este important rezultatul, sa nu credeti ca Cipru este un adversar facil, din contra, evolueaza cam de maniera Bulgariei. Au si jucatori foarte buni, precum Constantinou", a dezvaluit selectionerul. Piturca a mentionat ca toti cei 20 de jucatori convocati sunt apti de joc, iar atmosfera din lot este propice unui rezultat bun. "Avem nevoie de un rezultat incurajator in perspectiva primelor doua jocuri oficiale din preliminariile CE", a spus el. Tehnicianul "tricolorilor" a adaguat ca jucatorii sai vor urmari la televizor partida amicala Tara Galilor - Bulgaria, chiar daca secundul Stefan Iovan va urmari de la fata locului prima adversara a Romaniei in preliminariile Euro-2008. "Stoicikov va veni sa ne vada, mi se pare normal, si noi am fost in Japonia sa-i vedem, asa cum si el a venit dupa noi in SUA. Pana la urma, conteaza ce va iesi pe teren. Este normal sa ne studiem reciproc", a subliniat Piturca. El a facut referire si la motivul pentru care nationala Romaniei joaca la Constanta, si nu in alta parte. "Am jucat aici, am castigat si am ramas aici. In plus, terenul este foarte bun", a explicat Piturca. Gabriel Tamas a declarat ca se simte mult mai relaxat dupa transferul la Celta Vigo. "Este un amical util, nu mai poti compara o echipa mare cu una mica. Noi jucam sa castigam, ca intotdeauna si sper sa aratam un joc foarte bun. Daca vine Stoicikov sa ne vada inseamna ca le este teama de noi", a spus Tamas, care a explicat de ce a fost nevoit sa faca multe flotari in finalul antrenamentului: "Am fost cam slab la loviturile libere". La partida de astazi, Piturca ar putea folosi echipa Lobont - Contra, Tamas, Chivu, Rat - Fl. Petre, Codrea, D. Munteanu, Rosu - Mutu, D. Niculae. (B.G.)
Stoicikov ne compara cu Tara Galilor
Hristo Stoicikov, selectionerul Bulgariei, a declarat inaintea meciului amical pe care reprezentativa sa l-a sustinut aseara cu Tara Galilor, la Swansea, ca a ales acest adversar pentru ca se aseamana din multe puncte de vedere cu "tricolorii". "Tara Galilor este la fel ca Romania si este bine ca jucam marti, cu o zi inaintea meciului amical Romania - Cipru", a spus Stoicikov, care a mutat special jocul de pregatire al echipei sale cu o zi inaintea celui al Romaniei, pentru a putea ajunge la Bucuresti astazi. Fostul mare international bulgar va fi preluat de la aeroport de fostul impresar Ioan Becali, cel care ii va fi ghid pe durata sederii in Romania. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.