Uniunea Europeana va lansa oficial in septembrie propriul sau canal de televiziune, sub numele de EUX.TV.

Televiziunea Uniunii va difuza zilnic, fara nici un fel de taxe, stiri despre UE, dar si in legatura cu evenimente din afara vechiu
Uniunea Europeana va lansa oficial in septembrie propriul sau canal de televiziune, sub numele de EUX.TV.

Televiziunea Uniunii va difuza zilnic, fara nici un fel de taxe, stiri despre UE, dar si in legatura cu evenimente din afara vechiului continent, propunindu-si o viziune "paneuropeana". Programele de stiri se vor axa pe institutiile europene si pe capitalele nationale, avind corespondenti internationali in toate orasele importante ale lumii. Echipa de jurnalisti va fi condusa de Raymond Frenken, fostul corespondent al canalului CNBC Europe pe afaceri internationale. Emisiunile televiziunii vor fi accesibile in mod gratuit si pe Internet, la adresa www.eux.tv. De altfel, noul canal emite deja la aceasta adresa, iar printre programele care pot fi gasite aici, sub denumirea European Affairs Channel, se numara materiale tv despre activi-tatile CIA, calotele arctice, amenzile Microsoft, tarifele europene de roaming sau despre drepturile copiilor.

Posturile publice unite

Pina acum, "misiunea unei televiziuni publice europene" a fost dusa de EuroNews, care are un buget anual de cinci milioane de euro. Lansat la 1 ianuarie 1993, canalul are in prezent aproape 1,4 milioane de telespectatori europeni in fiecare zi. El a fost creat cu ajutorul a 11 televiziuni publice europene, recent extinzindu-se si in Romania, prin cele 30 de minute emise de TVR, imediat dupa jurnalul principal de stiri.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.