Discotecile de pe litoral vor fi obligate sa incheie programul muzical la ora 23.00. Salvarea petrecaretilor ramine in Vama Veche sau in Costinesti.

Litoralul romanesc isi va schimba fata din sezonul estival 2007. Un proiect de act nor
Discotecile de pe litoral vor fi obligate sa incheie programul muzical la ora 23.00. Salvarea petrecaretilor ramine in Vama Veche sau in Costinesti.

Litoralul romanesc isi va schimba fata din sezonul estival 2007. Un proiect de act normativ al Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) interzice comertul ambulant pe plaja si inchide discotecile la ora 23.00. Cei care nu respecta linistea turistilor vor fi amendati cu pina la 500 de milioane de lei vechi, potrivit unor surse din MTCT citate de MEDIAFAX.

Astfel, intre 1 mai si 30 septembrie, programul muzical din discoteci sau din baruri, terase si din alte spatii deschise si semideschise, care desfasoara activitati cu program artistic, auditii muzicale, video si tv se incheie la ora 23.00. Exceptie vor face discotecile si unitatile cu program muzical din statiunea Costinesti si din localitatea Vama Veche, cu conditia sa nu produca disconfort. Cea mai mica amenda pentru nerespectarea acestei obligatii este de 300 de milioane de lei vechi.

Distractia se muta inauntru

Pentru discotecile si unitatile cu program muzical in spatii inchise, patronii vor fi obligati sa asigure dotari speciale pentru izolarea si protectia fonica a surselor generatoare de zgomot si de vibratii. In timpul programului muzical al discotecilor si al localurilor cu program artistic, auditii muzicale, video sau tv, amplasate in interiorul sau in imediata vecinatate a unitatilor de cazare, poluarea fonica va trebui sa fie limitata la nivelul maxim de 50 de decibeli masurat la exterior, la un metru distanta. Nerespectarea acestor parametri va atrage o amenda cuprinsa intre 50 si 100 de milioane de lei vechi.

Autostrada Soarelui, finalizata in 2008 Drumul de la Constanta la Bucuresti va fi in continuare un calvar. Traficul de calatori pe CFR, pe ruta Bucuresti-Constanta, se va desfasura pina in 2008 cu dificultate din cauza lucrarilor de reabilitare. Vestea a fost data de Radu Berceanu, ministrul Transporturilor. O alta veste proasta este ca se vor scumpi tichetele, pentru a se recupera din urma perioada in care s-au stopat majorarile de pret. Nici cei care aleg Autostrada Soarelui nu au motive de bucurie. Lucrarile se vor finaliza tot in 2008. Berceanu este convins ca nu se poate face nimic pentru accelerarea acestora, contractele fiind incheiate in urma cu patru ani. "Pentru a putea grabi lucrarile la portiunea Drajna - Fetesti am avut costuri suplimentare de 28 de milioane de euro. Firmele care lucreaza la autostrada au dificultati cu forta de munca si cu utilajele insuficiente", a declarat Berceanu. (M.I.)



Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.