Ministrul Comunicatiilor, Nagy Zsolt, si deputatul Kelemen Hunor au anuntat ca vor propune conducerii UDMR ca demnitarii Uniunii care au colaborat cu Securitatea si au avut dosare de retea sa faca pasul inapoi si sa renunte la functii. "Cei care sunt
Ministrul Comunicatiilor, Nagy Zsolt, si deputatul Kelemen Hunor au anuntat ca vor propune conducerii UDMR ca demnitarii Uniunii care au colaborat cu Securitatea si au avut dosare de retea sa faca pasul inapoi si sa renunte la functii. "Cei care sunt acum in sistemul politic si au colaborat cu Securitatea avand dosar de retea trebuie sa faca pasul inapoi. Dovada va trebui facuta de CNSAS", a declarat Nagy Zsolt. Nagy Zolt si Kelemen Hunor au avertizat ca trebuie facuta o distinctie clara intre cei care au avut dosar de retea si cei care au avut dosar de urmarire, pentru ca exista interese de creare a unei confuzii. "Trebuie facuta o distinctie clara intre cei care au colaborat si cei care au fost urmariti, intre calai si victime", a explicat ministrul. El sustine ca printre cei care au interese sa creeze confuzie sunt persoane care au contribuit la publicarea listei de 29 de parlamentari banuiti de colaborare cu Securitate sau cei care au astfel de informatii cu cateva zile inainte de CNSAS."Domnul deputat Gusa este unul dintre ei. El are aceste informatii inainte cu cateva zile. De ce nimeni nu si-a pus intrebarea de unde si cum le are?", a spus Nagy Zsolt. (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.