Disensiunile din interiorul CNSAS au rabufnit iar. Ticu Dumitrescu este nemultumit de activitatea ca purtator de cuvant a lui Cazimir Ionescu al Colegiului si i-a sugerat sa revina asupra deciziei de a demisiona din aceasta functie.
"Trebuie
Disensiunile din interiorul CNSAS au rabufnit iar. Ticu Dumitrescu este nemultumit de activitatea ca purtator de cuvant a lui Cazimir Ionescu al Colegiului si i-a sugerat sa revina asupra deciziei de a demisiona din aceasta functie.
"Trebuie sa ma refer la purtatorul de cuvant care tot insira niste bazaconii si ne bagatelizeaza pe noi, membrii Colegiului. Problema acestuia am discutat-o in Colegiu, in jur de 20 iulie si am fost cu totii de acord ca domnul Cazimir Ionescu trebuie sa revina la demisia anuntata" a spus Dumitrescu. Tototdata, el a spus ca a inceput deja lupta in interiorul CNSAS pentru locul de presedinte pe care Secasiu urmeaza sa-l lase vacant peste doua luni.
"Avem un coleg care aproape ne pune mana in gat sa il votam" a mentionat Ticu Dumitrescu, intr-o conferinta de presa organizata la sediul Asociatiei Fostilor Detinuti Politici din Romania. O alta nemultumire a sa este decizia luata in cazul lui Razvan Theodorescu spunand ca o decizie trebuia luata mai tarziu dupa ce se vor mai fi facut cercetari suplimentare fiind posibil ca dosarul lui Theodorescu sa fi fost ars atunci cand a devenit presedinte al TVR. Dumitrescu nu a exclus ca decizia de necolaborare sa fi fost luata la presiunile PSD, inca influent in CNSAS.
In acelasi context, el i-a acuzat pe colegii sai care se abtin de la vot ca dau dovada de lasitate. Scuza invocata ca uneori este greu de spus daca toti colaboratorii au facut politie politica a fost respinsa: "Trebuie sa terminam odata cu ideea asta. Nu exista Securitate rea si Securitate buna, nu exista o zona maligna si una benigna a Securitatii, este un nod gordian, creat fals de unii". Fara sa o mentioneze explicit, Dumitrescu s-a referit si la Mona Musca in cuvinte destul de aspre.
"Cand te stii cu musca pe caciula, nu-ti doresti si nu dai din coate sa ajungi in varful piramidei de putere. Un asemenea tupeu poate veni chiar din exercitiul colaborarii cu Securitatea", a declarat Dumitrescu. In ceea ce-l priveste pe Mircea Ionescu-Quintus, Dumitrescu isi mentine acuzatiile privind colaborarea actualului presedinte de onoare al PNL cu Securitatea.
Conform spuselor sale, s-au pastrat in arhive 188 de note informative semnate de Quintus, in ciuda faptului ca nu exista un angajament scris. Totusi, doua angajamente au fost pastrate pe microfilmele Securitatii. In schimb, Dumitrescu a aparat memoria lui Corneliu Coposu, dupa ce Ion Iliescu a sugerat ca publicarea dosarului acestuia ar fi provocat un scandal.
Afirmatia lui Iliescu a fost considerata drept un "atac bolsevic facut ieri de Ion Iliescu la adresa marelui nostru disparut Corneliu Coposu. Ion Iliescu a constituit pentru Romania post-decembrista raul cel mai mare. A fost blestemul si povara acestei tari".
Si presedintele Basescu a fost luat la rost de fostul detinut politic din cauza reactiei sale cand presedintele AFDPR i l-a propus ca sef al SRI pe Marius Oprea: "Basescu a ras cu atata pofta, incat ii aud si acum rasul". Deocamdata, ritmul in care vin dosarele la CNSAS este prea lent. Dumitrescu a anuntat ca vor veni inca patru dosare de politicieni, de data aceasta de la SIE.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.