Scumpirea cu sapte procente a biletelor la tren, anuntata pentru data de 15 august, se amana cu cateva zile, a declarat luni pentru NewsIn, Adrian Ionescu, director de comunicare al Ministerului Transporturilor. "Majorarea se amana pentru ca actul no
Scumpirea cu sapte procente a biletelor la tren, anuntata pentru data de 15 august, se amana cu cateva zile, a declarat luni pentru NewsIn, Adrian Ionescu, director de comunicare al Ministerului Transporturilor. "Majorarea se amana pentru ca actul normativ care prevedea cresterea de pret nu a ajuns sa fie discutat si aprobat in guvern. Discutam insa de o amanare cu cateva zile, nu mai mult", a explicat Ionescu.
Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu a confirmat saptamana trecuta, intr-o conferinta de presa, ca pretul calatoriei cu trenul se va majora de la jumatatea lunii august, asa cum prevede un proiect de act normativ privind tarifele CFR, supus dezbaterii publice pe site-ul Ministerului Transporturilor. Aceasta este prima etapa in scumpirea graduala a biletelor, propusa de Ministerul Transporturilor printr-un proiect de ordonanta ce va fi supus spre aprobare guvernului in cel mai scurt timp. Proiectul prevede scumpirea trimestriala a biletelor de tren, in medie cu 7%, astfel ca pana la sfarsitul anului 2007, pretul unui bilet de tren sa se majoreze cu pana la 60% fata de pretul de acum.
In opinia lui Berceanu, scumpirea este absolut necesara pentru a acoperi costurile reale pe care le implica transportul feroviar de calatori. Ministrul transporturilor a explicat ca decizia privind scumpirea graduala a biletelor s-a luat acum un an, dar nu s-a respectat. (NewsIn)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.