Ministrul de Justitie si fostul Procuror-General, Ilie Botos, au fost audiati ieri de catre Comisiile juridice ale Parlamentului pe marginea actiunilor intreprinse de magistrati in timpul procesului lui Omar Hayssam. Macovei a refuzat sa se pronunte
Ministrul de Justitie si fostul Procuror-General, Ilie Botos, au fost audiati ieri de catre Comisiile juridice ale Parlamentului pe marginea actiunilor intreprinse de magistrati in timpul procesului lui Omar Hayssam. Macovei a refuzat sa se pronunte daca un magistrat sau altul este vinovat pentru fuga sirianului, deoarece acestia sunt independenti in exercitarea functiei, iar Ministerul de Justitie nu pate superviza deciziile lor.
Un raspuns similar a dat si Ilie Botos. "Exista independenta procurorilor si fiecare procuror de caz raspunde direct de investigatie", a spus fostul sef al Procuraturii. Verificarea magistratilor este doar de competenta Consiliului Superior al Magistraturii, care a declansat la 27 iulie, cercetari prealabile pentru judecatorul Sofica Dumitrascu si procurorul Ciprian Nastasiu.
Macovei a remarcat ca decizia de eliberare luata de Curtea de Apel din Bucuresti a fost remisa Politiei de Frontiera si Directiei Generale a Pasapoartelor, care trebuiau sa impiedice iesirea din tara a lui Hayssam, conform hotararii instantei de interzicere a parasirii teritoriului national.
In ceea ce-l priveste pe medicul Constantin Tanasescu de la penitenciarul Rahova, cel care a eliberat certificatul privind starea de sanatate a sirianului, Macovei a anuntat ca Administratia Nationala a Penitenciarelor a declansat o ancheta in acest caz. De asemenea, Tanasescu este cercetat si pentru uz de fals de catre Parchetul Curtii de Apel.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.