Incepem lupta! (I)
Asociatia de nerusinati care se intituleaza - Sindicatul brutarilor (sau trustul brutarilor) a inceput sa scoata iarasi capul de hidra la iveala, cerand cu insistenta urcarea pretului la paine. Marturisim ca a ne ocupa
Incepem lupta! (I)
Asociatia de nerusinati care se intituleaza - Sindicatul brutarilor (sau trustul brutarilor) a inceput sa scoata iarasi capul de hidra la iveala, cerand cu insistenta urcarea pretului la paine. Marturisim ca a ne ocupa mereu despre cinismul brutarilor nu numai ca ne plictiseste, dar a inceput sa ne enerveze, insa, fiindca noi suntem in slujba celor multi, cu a caror gologani, stransi cu zece noduri, Dumnezeu stie cum, s'au imbogatit indivizii care se intituleaza brutari; cum noi am sprijinit intotdeauna cauze drepte, e de datoria noastra sa luptam inainte pentru aducerea la indeplinire a revendicarilor cetatenesti. Daca pana acum n'am reusit decat in parte in lupta noastra, pornim la lupta acum cu vointa nestramutata de a nu inceta, pana vom invinge.
Si vom invinge caci dreptatea este cu noi!
Sa vedem acum ce vor brutarii. Ei sustin ca trebuieste ridicat pretul painei, pentru ca lor li s'a urcat de catre morari pretul fainei. S'ar parea ca cererea lor este justa, daca in aceasta cerere buna credinta si sinceritatea nu ar fi lasate complect deoparte.
(va urma)
ZIUA, 30 mai 1938


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.