Dezvaluirile legate de colaborarea cu Securitatea a Monei Musca divizeaza din nou PNL in taberele deja cunoscute. Ludovic Orban, presedintele PNL-Bucuresti, a declarat unui cotidian central ca va cere conducerii partidului excluderea sau suspendarea

Dezvaluirile legate de colaborarea cu Securitatea a Monei Musca divizeaza din nou PNL in taberele deja cunoscute. Ludovic Orban, presedintele PNL-Bucuresti, a declarat unui cotidian central ca va cere conducerii partidului excluderea sau suspendarea din partid a lui Musca. Aceasta in pofida unei declaratii mult mai ponderate a purtatorului de cuvant al partidului, senatorul Varujan Vosganian. Acesta a tinut sa riposteze celor care cer excluderea celor aflati pe lista cu dosare ajunsa la CNSAS. "Au existat voci in partid care au cerut ca cei aflati pe lista sa-si dea demisia. Deocamdata, stam in expectativa si nu ne vom pronunta in privinta lor inaintea Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii".
Insa Vosganian nu a reusit sa puna capat certurilor iscate din cauza celor care doresc sa treaca imediat la represalii impotriva liderilor suspectati de colaborationism.

Stoica acuza "standardele duble" folosite in partid

Fostul presedinte al PNL, Valeriu Stoica, i-a acuzat pe adeptii masurilor radicale ca aplica standarde duble si incearca sa-si ascunda "dorinta de revansa".
Stoica a aratat ca in cazul lui Mircea Ionescu-Quintus si Dan Amedeo Lazarescu, care au primit in 2000 decizie de colaborare de la CNSAS, nu s-a reactionat cu atata virulenta ca dupa publicarea dosarului lui Musca. "Niciunul dintre cei care cer azi excluderea Monei Musca din PNL nu au avut in acel moment o actiune justitiara. Dimpotriva, atunci PNL a hotarat, desi existau decizii ale CNSAS, sa astepte mai intai rezultatul contestatiei facute in justitie de Mircea Ionescu Quintus. Nu a cerut nimeni, nici atunci, nici ulterior, excluderea sa din PNL", a declarat Stoica, citat de agentia Mediafax.
Deputatul Cristian Boureanu a propus PNL o masura care sa accelereze eliberarea de trecutul comunist. El a solicitat tuturor liberalilor ce ocupa demnitati publice sa-si consulte dosarele de la CNSAS si sa le puna la dispozitia opiniei publice. "PNL trebuie sa arate ca este primul partid care doreste cu adevarat reforma morala a clasei politice", a motivat Boureanu.
Cazul colaborarii lui Musca a starnit reactii si la Timisoara. Societatea "Timisoara" a decis retragerea titlurilor si premiilor acordate deputatului liberal.
"Credem ca doamna Mona Musca nu a realizat, in mod sincer, ca are calitatea de fost informator al Securitatii, altfel nu intelegem cum a putut sa omita acest lucru din toate declaratiile sale si sa nu ne marturiseasca, prieteneste, acest lucru", a afirmat presedintele Societatii, Florian Mihalcea. PNL-Timis a anuntat ca va cere verificarea de catre CNSAS a intregii conduceri a filialei si consilierilor locali si judeteni ai partidului din judet.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.