Un numar de 2.400 de familii din Petrosani au fost actionate in judecata de catre agentul de termoficare din localitate pentru ca nu si-au platit datoriile la intretinere.
Societatea SC Termoficare Petrosani SA este ca si proprietara a cel put
Un numar de 2.400 de familii din Petrosani au fost actionate in judecata de catre agentul de termoficare din localitate pentru ca nu si-au platit datoriile la intretinere.
Societatea SC Termoficare Petrosani SA este ca si proprietara a cel putin 10 apartamente din municipiu in care locuiesc datornici ce au pierdut procesele, a declarat Gheorghe Berca, director general al companiei, citat de agentia Mediafax, adaugand ca alti proprietari urmeaza a fi executati silit.
"Din cele 2.400 de procese aflate pe rol, in cazul a 98% dintre ele vom primi cu siguranta sentinta favorabila, asa incat familiile respective vor pierde procesele. Deja 100 dintre cei care au fost dati in judecata risca executarea silita si la acestia se adauga chiar si societati comerciale de pe raza municipiului", a spus Gheorghe Berca.
Datoriile la apa calda menajera pe care le au locuitorii Petrosaniului se ridica, numai in aceasta vara, la peste 86 miliarde ROL, in timp ce o parte dintre agentii economici care isi desfasoara activitatea in localitate inregistreaza de asemenea restante in baza carora vor fi executati.
Numarul datornicilor dati in judecata ar putea sa se mareasca deoarece la alte cateva zeci de familii se apropie termenele scadente acestea neachitandu-si sumele datorate, anunta conducerea societatii care furnizeaza energie termica in Petrosani.
In Petrosani functioneaza, pe durata verii, 16 puncte de termoficare care furnizeaza apa calda menajera, in timp ce iarna numarul punctelor termice aflate in functiune se ridica la 29.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.